Kuře na paprice

Kuře na paprice
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vyzkoušejte kuře na paprice, jak ho děláme u nás doma.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg kuře
1 ks cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce pálivá paprika
2 lžíce smetana
4 lžíce olej
2 lžíce hladká mouka
1 dl voda

Postup vaření podle receptu

Kuře očistíme, opláchneme a uvaříme doměkka. Osolíme podle chuti. Měkké kuře vytáhneme a obereme. Vývar přecedíme a dáme na stranu.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, lehce ji osmahneme a přilijeme hotový vývar, který necháme chvíli povařit. Smícháme vodu s hladkou moukou a přidáme ji do omáčky. Nakonec vložíme kousky masa, necháme povařit a zahustíme smetanou.

Kuře na paprice podáváme s  houskovým knedlíkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na paprice

Kuře na paprice je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí maso, paprika, cibule a smetana. Toto jídlo se vyznačuje svou jemnou chutí a bohatou, krémovou omáčkou, která se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo knedlíkům. Příprava kuřete na paprice je jednoduchá, ale výsledek je velmi uspokojivý. Díky své lahodnosti a jednoduchosti je oblíbené jak v domácnostech, tak v restauracích po celé České republice.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuře na paprice.

Přidat komentář