Kuře na paprice

Vyzkoušejte kuře na paprice, jak ho děláme u nás doma.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg kuře
1 ks cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce pálivá paprika
2 lžíce smetana
4 lžíce olej
2 lžíce hladká mouka
1 dl voda
Postup vaření podle receptu
Kuře očistíme, opláchneme a uvaříme doměkka. Osolíme podle chuti. Měkké kuře vytáhneme a obereme. Vývar přecedíme a dáme na stranu.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, lehce ji osmahneme a přilijeme hotový vývar, který necháme chvíli povařit. Smícháme vodu s hladkou moukou a přidáme ji do omáčky. Nakonec vložíme kousky masa, necháme povařit a zahustíme smetanou.
Kuře na paprice podáváme s houskovým knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na paprice
Kuře na paprice je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí maso, paprika, cibule a smetana. Toto jídlo se vyznačuje svou jemnou chutí a bohatou, krémovou omáčkou, která se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo knedlíkům. Příprava kuřete na paprice je jednoduchá, ale výsledek je velmi uspokojivý. Díky své lahodnosti a jednoduchosti je oblíbené jak v domácnostech, tak v restauracích po celé České republice.