Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyté drůbeží maso jemně nasekejte nebo semelte a na oleji osmažte s cibulí dozlatova (pokud používáte žaludky, nejprve je uvařte, dokud nezměknou). Do…

Ingredience aneb co potřebujete

1 krůta
250 g drobů z krůty (nebo kuřecí drůbky - srdíčka, jatýrka, žaludky)
trocha slunečnicového oleje
3 malé cibulky
1/2 l mléka
5 vajec
1/2 kg sušených švestek
1/4 kg kaštanů
1 lžíce sušeného oregana
1 palice česneku
50 ml koňaku
toustový chléb bez kůrek
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Očištěné drůbky jemně nasekejte nebo umelete a na oleji osmahněte s cibulí, dokud nezezlátne (pokud používáte žaludky, nejprve je povařte, až budou měkké).

Do mléka přidejte vejce, švestky, kaštany, oregano, nasekaný česnek, armagnac a směs drůbků. Postupně vmíchejte kousky toustového chleba, dokud nezískáte hustou směs. Rukama nádivku dobře propracujte, osolte a opepřete. Před plněním krůty si osmažte malý kousek náplně a ochutnejte, abyste zjistili, jestli je chuť v pořádku. Pokud ano, naplňte krůtu a zašijte otvor.

Předehřejte troubu na 175 stupňů, pokud máte horkovzdušnou, nastavte na 155 stupňů. Krůtu potřete olejem, osolte a pečte ji dvě až čtyři hodiny, přičemž se obvykle počítá jedna hodina pečení na každé kilo váhy.

Na konci přepněte na gril, potřete krůtu vypečenou šťávou a krátce ji opečte, aby měla zlatohnědou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou je delikátní pokrm, který spojuje šťavnaté maso krůty s bohatou chutí. Nádivka, připravená z pečených kaštanů a sladkých švestek, dodává jídlu jedinečnou sladko-slanou harmonii. Tento tradiční recept je ideální pro sváteční příležitosti a rodinné oslavy, kde potěší každého gurmána. Příprava krůty s nádivkou vyžaduje pečlivost, ale výsledek stojí za to – šťavnaté maso a aromatická nádivka oslní vaše hosty a přinesou na stůl vůni podzimu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: drůbeží maso, oběd, sváteční / nedělní, večeře, pečení, náročné, náročný, večírky a oslavy, krůtí maso, švestky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou.

Přidat komentář