Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Omyté drůbeží maso jemně nasekejte nebo semelte a na oleji osmažte s cibulí dozlatova (pokud používáte žaludky, nejprve je uvařte, dokud nezměknou). Do…
Ingredience aneb co potřebujete
1 krůta
250 g drobů z krůty (nebo kuřecí drůbky - srdíčka, jatýrka, žaludky)
trocha slunečnicového oleje
3 malé cibulky
1/2 l mléka
5 vajec
1/2 kg sušených švestek
1/4 kg kaštanů
1 lžíce sušeného oregana
1 palice česneku
50 ml koňaku
toustový chléb bez kůrek
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Očištěné drůbky jemně nasekejte nebo umelete a na oleji osmahněte s cibulí, dokud nezezlátne (pokud používáte žaludky, nejprve je povařte, až budou měkké).
Do mléka přidejte vejce, švestky, kaštany, oregano, nasekaný česnek, armagnac a směs drůbků. Postupně vmíchejte kousky toustového chleba, dokud nezískáte hustou směs. Rukama nádivku dobře propracujte, osolte a opepřete. Před plněním krůty si osmažte malý kousek náplně a ochutnejte, abyste zjistili, jestli je chuť v pořádku. Pokud ano, naplňte krůtu a zašijte otvor.
Předehřejte troubu na 175 stupňů, pokud máte horkovzdušnou, nastavte na 155 stupňů. Krůtu potřete olejem, osolte a pečte ji dvě až čtyři hodiny, přičemž se obvykle počítá jedna hodina pečení na každé kilo váhy.
Na konci přepněte na gril, potřete krůtu vypečenou šťávou a krátce ji opečte, aby měla zlatohnědou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou
Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou je delikátní pokrm, který spojuje šťavnaté maso krůty s bohatou chutí. Nádivka, připravená z pečených kaštanů a sladkých švestek, dodává jídlu jedinečnou sladko-slanou harmonii. Tento tradiční recept je ideální pro sváteční příležitosti a rodinné oslavy, kde potěší každého gurmána. Příprava krůty s nádivkou vyžaduje pečlivost, ale výsledek stojí za to – šťavnaté maso a aromatická nádivka oslní vaše hosty a přinesou na stůl vůni podzimu.