Mleté kuřecí řízky se dvěma sýry

Rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme, aby se nasákl. Maso dáme do mísy, přimícháme vejce, petrželku, sůl, pepř, sušené mléko a rohlík.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g jemně mletého masa (prsa, stehenní řízky)
150-200 g Goudy
50 g Nivy
cca 50-70 ml mléka
1 vejce
1 rohlík
2 lžíce sušeného plnotučného mléka
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
strouhanka (měla jsem z dvoudenních rohlíků)
sádlo na smažení
Postup vaření podle receptu
Rohlík pokrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme ho nasáknout. Do mísy dáme maso, přidáme vejce, petržel, sůl, pepř, sušené mléko a namočený rohlík. Vše důkladně promícháme a směs několikrát bouchneme do mísy, aby se maso dobře spojilo.
Na závěr do směsi přidáme nakrájenou Goudu na kostičky a nadrobenou Nivu. Důkladně promícháme a odložíme na hodinu do lednice. Poté si navlhčenýma rukama vytvarujeme ploché řízečky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Mleté kuřecí řízky se dvěma sýry
Mleté kuřecí řízky se dvěma sýry jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka kuřecího masa. Skládají se z jemně mletého kuřecího masa smíchaného s vybranými sýry, které dodávají řízkům bohatou chuť a krémovou texturu. Tyto řízky jsou ideální na oběd nebo večeři, protože se rychle připravují a dají se podávat s různými přílohami, jako jsou brambory nebo salát. Když je obalíte v strouhance a osmažíte dozlatova, získáte křupavou chuť, která si získá vás i vaše blízké.