Pečené kuře na čínský způsob

Máslem vymazaný pekáč naplníme kuřecími kousky, které položíme tak, aby byly kostmi nahoru. Všechny suroviny na omáčku smícháme a směsí kuře přelijeme. Poté pečeme v předem vyhřáté troubě.
Ingredience aneb co potřebujete
1 kuře nebo stehna
máslo na vymazaní pekáče
Omáčka
2 nadrobno nakrájené cibule
3/4 hrnku vody
0,5 dcl kečupu
2 PL Maggi
1 PL Worchestru
1/2 PL soli
1 feferonka nebo drcené chilli
4 stroužky česneku
Postup vaření podle receptu
Pekáč potřeme máslem, kuře rozporcujeme a umístíme ho kostmi směrem nahoru.
Všechny ingredience na omáčku smícháme a nalijeme ji na kuře.
Pečeme zakryté alobalem v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 40 minut, poté otočíme a dále pečeme odkryté ještě 40 minut, přičemž občas přeléváme vypečenou šťávou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené kuře na čínský způsob
Pečené kuře na čínský způsob je lahodné jídlo, které kombinuje tradiční orientální chutě s křehkým kuřecím masem. Příprava zahrnuje marinování kuřete v sojové omáčce, zázvoru, česneku a medu, což mu dodává jedinečnou sladko-slanou chuť. Po pečení se kuře stává zlatavým a křupavým na povrchu, avšak šťavnatým uvnitř. Tento recept lze podávat s jasmínovou rýží nebo zeleninovým stir-fry, což skvěle doplní jeho chuť. Pečené kuře na čínský způsob je ideální pro rodinné obědy či slavnostní večeře.