Kuřecí paprikáš

Tradiční maďarské jídlo se v 19. století dostalo i do Česka a dodnes nám chutná. Není divu, kuřecí maso v omáčce z...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kuře
sůl
mletý pepř
1 lžíce červené mleté papriky
250 ml 12% smetany
1 cibule
olej
3 lžíce hladké mouky
Postup vaření podle receptu
Kuře nakrájíme přibližně na dvanáct kousků a poté je na pánvi opražíme v oleji.
Opečené kusy dáme do tlakového hrnce a chvíli je tam necháme.
Na zbývajícím tuku v pánvi orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na kostky a poté přidáme mletou papriku, kterou restujeme přibližně půl minuty.
Všechny ingredience smícháme s kuřetem v tlakovém hrnci a přidáme asi půl litru vody.
Poklopíme hrnec a vaříme po dobu 25 minut.
Otevřeme hrnec a odložíme kuře.
Zbylou šťávu zahušťujeme smetanou smíchanou s moukou a vaříme minimálně 15 minut. Před podáváním vrátíme kuře, aby se ohřálo.
Servírujeme s těstovinami, haluškami nebo vařenými bramborami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí paprikáš
Kuřecí paprikáš je tradiční české jídlo, které pochází z maďarské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí maso, paprika, cibule a smetana, které vytvářejí bohatou a lahodnou omáčku. Kuřecí paprikáš se obvykle podává s knedlíky nebo těstovinami, což skvěle doplňuje jeho chuť. Je to oblíbený pokrm, který se často vaří na rodinných oslavách a speciálních příležitostech. Vysoký obsah papriky mu dodává typickou červenou barvu a pikantní chuť, které si mnoho lidí zamilovalo.