Kuřecí paprikáš

Kuřecí paprikáš
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 6

Tradiční maďarské jídlo se v 19. století dostalo i do Česka a dodnes nám chutná. Není divu, kuřecí maso v omáčce z...

Ingredience aneb co potřebujete

1 kuře
sůl
mletý pepř
1 lžíce červené mleté papriky
250 ml 12% smetany
1 cibule
olej
3 lžíce hladké mouky

Postup vaření podle receptu

Kuře nakrájíme přibližně na dvanáct kousků a poté je na pánvi opražíme v oleji.

Opečené kusy dáme do tlakového hrnce a chvíli je tam necháme.

Na zbývajícím tuku v pánvi orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na kostky a poté přidáme mletou papriku, kterou restujeme přibližně půl minuty.

Všechny ingredience smícháme s kuřetem v tlakovém hrnci a přidáme asi půl litru vody.

Poklopíme hrnec a vaříme po dobu 25 minut.

Otevřeme hrnec a odložíme kuře.

Zbylou šťávu zahušťujeme smetanou smíchanou s moukou a vaříme minimálně 15 minut. Před podáváním vrátíme kuře, aby se ohřálo.

Servírujeme s těstovinami, haluškami nebo vařenými bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí paprikáš

Kuřecí paprikáš je tradiční české jídlo, které pochází z maďarské kuchyně. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí maso, paprika, cibule a smetana, které vytvářejí bohatou a lahodnou omáčku. Kuřecí paprikáš se obvykle podává s knedlíky nebo těstovinami, což skvěle doplňuje jeho chuť. Je to oblíbený pokrm, který se často vaří na rodinných oslavách a speciálních příležitostech. Vysoký obsah papriky mu dodává typickou červenou barvu a pikantní chuť, které si mnoho lidí zamilovalo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, omáčky, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, dušení, maďarská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí paprikáš.

Přidat komentář