Palačinky zapečené se žampiony a kuřecím masem
Upečeme palačinky a necháme je vychladnout. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme maso. Okořeníme podle chuti. Pórek spaříme v cedníku a nakrájíme na plátky.
Ingredience aneb co potřebujete
Palačinky
1/4 l mléka
100 g polohrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
Masová směs
30 dkg kuřecího masa
250 g čerstvých žampionů
1 cibule
1 pórek
1/2 kelímku smetany
sůl
pepř
mletá paprika
30 dkg strouhaného Eidamu
1/2 kelímku smetany
Postup vaření podle receptu
Připravíme palačinky a poté je necháme vychladnout.
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a přidáme maso. Dochutíme kořením.
Na cedník dáme spařit pórek a nakrájené žampiony, které pak přidáme k masu. Povaříme, dokud se neodpaří voda z ingrediencí, a poté přilijeme smetanu. Krátce vaříme a necháme mírně vychladnout.
Palačinky naplníme nádivkou, srolujeme je a dáme do zapékací misky. Pak je umístíme do trouby předehřáté na 180°C.
Nastrouhaný sýr promícháme se zbytkem smetany a směs dáme na palačinky. Pečeme, dokud sýr nezíská zlatavou barvu. Před podáváním talíř ozdobíme zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Palačinky zapečené se žampiony a kuřecím masem
Palačinky zapečené se žampiony a kuřecím masem jsou lahodným pokrmem, který spojuje jemnost palačinek s chutí dokonale zapečeného masa a houbami. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod na oběd nebo večeři, kdy si chcete dopřát něco výjimečného. Palačinky jsou plněné marinovaným kuřecím masem a restovanými žampiony, což vytváří skvělou kombinaci chutí. Celé jídlo se poté zapeče se smetanou a sýrem, čímž získá zlatavou kůrčičku. Palačinky jsou nejen chutné, ale i srdcové a potěší každého milovníka domácí kuchyně.

Tomáš Rohlena