Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky

Do každého kuřecího prsa vytvoříme podélnou kapsu. Špenát natrháme na menší kousky, důkladně omyjeme, dáme do cedníku a zalijeme vařící vodou.
Ingredience aneb co potřebujete
3 kuřecí prsa
3 velké hrsti čerstvého špenátu
9 sušených cherry rajčat (mebo 3 normální)
sůl
pepř
koření na kuře
3 lžíce olivového oleje
lžička hladké mouky
polévkové tekuté koření
2 lžičky másla
Postup vaření podle receptu
V každém kuřecím prsu vytvoříme podlouhlou kapsu.
Špenát roztrháme na menší kusy, pečlivě jej opláchneme, vložíme do cedníku a zalijeme vařící vodou.
Rajčata smícháme (můžeme je mírně nakrájet), přidáme trochu oleje z rajčat a osolíme.
Do každé kapsy vložíme jednu třetinu směsi špenátu a rajčat. Poté osolíme, opepříme a podle chuti přidáme další koření na každé kuřecí prso.
Na pánvi zahřejeme olej a kuřecí prsa opečeme z obou stran do zlatova. Poté je přesuneme do pekáče a dáme je do mírně teplé trouby, aby se dokončily.
Do výpeku přisypeme mouku a jemně ji osmahneme. Poté přilijeme studenou vodu, důkladně promícháme a na závěr dochutíme polévkovým kořením. Necháme vařit asi 5 minut. Na závěr přidáme máslo, aby se vše ještě více zjemnilo.
Servírujeme s máslovou zeleninou a bramborami připravenými jakýmkoliv způsobem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky
Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky jsou lahodným a výživným pokrmem, který kombinuje šťavnaté kuřecí maso se svěžím špenátem a intenzivně chutnajícími sušenými rajčaty. Tento pokrm je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou alternativu plnou bílkovin, vitaminů a minerálů. Příprava je rychlá a snadná, což z něj činí perfektní večeři pro zaneprázdněné dny. Podávejte s rýží nebo chlebem a vychutnejte si komplexní chutě i barevné provedení na talíři.