Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky

Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Do každého kuřecího prsa vytvoříme podélnou kapsu. Špenát natrháme na menší kousky, důkladně omyjeme, dáme do cedníku a zalijeme vařící vodou.

Ingredience aneb co potřebujete

3 kuřecí prsa
3 velké hrsti čerstvého špenátu
9 sušených cherry rajčat (mebo 3 normální)
sůl
pepř
koření na kuře
3 lžíce olivového oleje
lžička hladké mouky
polévkové tekuté koření
2 lžičky másla

Postup vaření podle receptu

V každém kuřecím prsu vytvoříme podlouhlou kapsu.

Špenát roztrháme na menší kusy, pečlivě jej opláchneme, vložíme do cedníku a zalijeme vařící vodou.

Rajčata smícháme (můžeme je mírně nakrájet), přidáme trochu oleje z rajčat a osolíme.

Do každé kapsy vložíme jednu třetinu směsi špenátu a rajčat. Poté osolíme, opepříme a podle chuti přidáme další koření na každé kuřecí prso.

Na pánvi zahřejeme olej a kuřecí prsa opečeme z obou stran do zlatova. Poté je přesuneme do pekáče a dáme je do mírně teplé trouby, aby se dokončily.

Do výpeku přisypeme mouku a jemně ji osmahneme. Poté přilijeme studenou vodu, důkladně promícháme a na závěr dochutíme polévkovým kořením. Necháme vařit asi 5 minut. Na závěr přidáme máslo, aby se vše ještě více zjemnilo.

Servírujeme s máslovou zeleninou a bramborami připravenými jakýmkoliv způsobem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky

Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky jsou lahodným a výživným pokrmem, který kombinuje šťavnaté kuřecí maso se svěžím špenátem a intenzivně chutnajícími sušenými rajčaty. Tento pokrm je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou alternativu plnou bílkovin, vitaminů a minerálů. Příprava je rychlá a snadná, což z něj činí perfektní večeři pro zaneprázdněné dny. Podávejte s rýží nebo chlebem a vychutnejte si komplexní chutě i barevné provedení na talíři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, restování, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pečení, zeleninová jídla, evropská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Prsíčka se špenátem a sušenými rajčátky.

Přidat komentář