Česnekové kuře

Česnekové kuře
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 4

Všechny ingredience promícháme v míse a kuře v nich necháme marinovat přes noc. Následující den předehřejeme troubu na 180°C a kuře pečeme na pečicím papíře, dokud nezíská zlatavou barvu, přibližně...

Ingredience aneb co potřebujete

1 kuře na čtvrtky bez kůže
150 g bílého jogurtu
2 lžičky kurkumy
6 stroužků česneku - rozdrceného
4 semínka kardamonu
3 lžíce medu
1 lžička soli

Postup vaření podle receptu

V misce smícháme všechny ingredience a kuře v ní marinujeme přes noc. Následující den předehřejeme troubu na 180°C a kuře pečeme na pečícím papíře asi 50 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Česnekové kuře

Česnekové kuře je oblíbené a chutné jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků dobrého jídla. Tento recept se vyznačuje výraznou česnekovou chutí, která se skvěle doplňuje s jemným masem kuřete. Příprava je jednoduchá – kuře se marinujete v olivovém oleji, česneku, bylinkách a koření, poté se peče do zlatova. Podává se často s rýží nebo pečenými bramborami, což vytváří dokonalý kulinářský zážitek. Česnekové kuře je nejen chutné, ale také zdravé, díky blahodárným účinkům česneku.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, večírky a oslavy, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Česnekové kuře.

Přidat komentář