Česnekové kuře

Všechny ingredience promícháme v míse a kuře v nich necháme marinovat přes noc. Následující den předehřejeme troubu na 180°C a kuře pečeme na pečicím papíře, dokud nezíská zlatavou barvu, přibližně...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kuře na čtvrtky bez kůže
150 g bílého jogurtu
2 lžičky kurkumy
6 stroužků česneku - rozdrceného
4 semínka kardamonu
3 lžíce medu
1 lžička soli
Postup vaření podle receptu
V misce smícháme všechny ingredience a kuře v ní marinujeme přes noc. Následující den předehřejeme troubu na 180°C a kuře pečeme na pečícím papíře asi 50 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česnekové kuře
Česnekové kuře je oblíbené a chutné jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků dobrého jídla. Tento recept se vyznačuje výraznou česnekovou chutí, která se skvěle doplňuje s jemným masem kuřete. Příprava je jednoduchá – kuře se marinujete v olivovém oleji, česneku, bylinkách a koření, poté se peče do zlatova. Podává se často s rýží nebo pečenými bramborami, což vytváří dokonalý kulinářský zážitek. Česnekové kuře je nejen chutné, ale také zdravé, díky blahodárným účinkům česneku.