Indicke kura na sposob vindaloo / wok

Indicke kura na sposob vindaloo / wok
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Večer nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky a marinujeme je v tandoori koření s olejem (můžete si koupit hotové tandoori, ale já si ho připravuji sama, ale…".

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kuřecí prsa
2 PL nadrobno nasekaný čerstvý zázvor
3 nakrajená rajčata
3 cibule
7 stroužků česneku
1 PL nasekaného koriandru
2 nakrájené brambory
3 sušené chilli papričky
hrst kešu oříšků
hrst hrozinek
PL citronové šťávy
tandori masala

Postup vaření podle receptu

Večer nakrájíme kuřecí prsa na kostky a naložíme je do tandoori koření a oleje. Můžeme použít hotové tandoori koření, ale já si ho dělám sama, klidně ale můžeme použít i koření na grilované kuře. Do trošky mléka namočíme rozdrcené kešu a rozinky.

Další den na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm na kousky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Do směsi koření přidáme vodu, čímž vznikne pasta masala, kterou také přidáme do pánve a vše společně orestujeme.

Paradajky krátko ponoríme do vriacej vody, aby sa dali ľahko olúpať. Potom ich nakrájame na kocky a pridáme do wok panvice. Orestujeme ich, následne pridáme marinované kuracie mäso a rozdrvené sušené chili papričky. Všetko dôkladne premiešame a prikvapkáme trochu vody, aby sa vytvorila súdržná zmes.

Na závěr přidáme brambory a směs kešu s rozinkami. Podlijeme horkou vodou, aby vznikla omáčka. Dusíme do změknutí. Nakonec přidáme půl lžičky citronové šťávy a koriandr. Jídlo by mělo být výrazně pikantní, každý si může upravit intenzitu podle sebe.

Co jste ještě nevěděli o receptu Indicke kura na sposob vindaloo / wok

Indické kuře na způsob vindaloo je chutné a aromatické jídlo, které pochází z regionu Goa v Indii. Je známé svou pikantní a osvěžující chutí, kterou dodávají speciální koření jako kurkuma, zázvor a česnek. Kuřecí maso se marinuje v octě a kořenících pastách, poté se připravuje v horkém woku, kde se rychle opéká s čerstvou zeleninou. Toto jídlo je ideální pro milovníky kořeněných pokrmů a skvěle se hodí k rýži nebo čerstvému chlebíčku. Vyzkoušejte si autentickou chuť Indie ve své vlastní kuchyni!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, kuřecí maso, rajčata, drůbeží maso, restování, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, do 100 korun, náročné, náročný, pikantní, bylinky, dušení, marinování, citrusy, blanšírování, indická

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Indicke kura na sposob vindaloo / wok.

Přidat komentář