Kuřecí nudličky s dušenou mrkví a kedlubnou

Kuřecí maso důkladně umyjeme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a opékáme na olivovém oleji ze všech stran. Jakmile bude maso hezky zlatavé, přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
1-2 kuřecí prsa
1,5 větší mrkve
1 menší kedlubna
2 stroužky česneku
2 lžičky kari
mletý kmín (dle chuti)
sojová omáčka
olivový olej
sůl
pepř
jíška
Postup vaření podle receptu
Kuřecí maso nejprve očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Jakmile je maso hezky zlatavé, přidáme koření a nahrubo nastrouhanou mrkev a kedlubnu. Podlijeme trochu vody, aby se vše dobře podusilo, a dusíme, dokud maso nezměkne.
Na závěr přidáme nasekaný česnek, trochu sójové omáčky a osolíme a opepříme. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme přidat trochu jíšky a povařit asi minutu.
Na závěr přidáme nasekanou petrželku a dobře promícháme.
Maso servírujeme s rýží, bramborami nebo bulgurem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí nudličky s dušenou mrkví a kedlubnou
Kuřecí nudličky s dušenou mrkví a kedlubnou jsou delikátní a zdravé jídlo, které potěší chuťové buňky. Křehké kuřecí maso je nakrájeno na tenké nudličky a rychle opečeno, aby si zachovalo šťavnatost. Dušená mrkev a kedlubna dodávají pokrmu svěžest a jemnost, přičemž přidávají cenné vitamíny a minerály. Toto jídlo se skvěle hodí jako rychlá večeře nebo výživný oběd, a je snadné ho připravit v domácí kuchyni.