Kuřecí krokety s červenou omáčkou

Nasekáme kuřecí maso do mísy, osolíme ho, okořeníme, přidáme česnek a škrob, vše dobře promícháme a postupně vmícháme vodu. Mísu zakryjeme a necháme chvíli odpočívat.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g kuřecího masa (nameleme)
sůl
pepř
1 lžičku škrobu
1 stroužek česneku
1 lžičku uzené papriky
2 lžíce vody
strouhanka z rohlíků na obalení
olej na smažení
Omáčka
1 lžíci olivového oleje
1 menší cibuli
1 mrkev
2 kolečka zázvoru
1 stroužek česneku
2 lžíce ajvaru (paprikového protlaku)
2-3 lžíce rajčatového protlaku
sůl dle chuti
špetka pepře
1 lžička cukru (dle chuti)
kuřecí vývar na podlití
Postup vaření podle receptu
Nasekáme kuřecí maso do mísy, osolíme je, přidáme koření, česnek a škrob. Vše důkladně promícháme a přidáme vodu. Misku zakryjeme a necháme několik minut vychladit.
Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kolečka mrkve. Poté přimícháme rajčatový protlak a ajvar, vše promícháme a zalijeme trochou vývaru nebo vody. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr pro zvýraznění chuti.
Zahřejeme na var, poté snížíme teplotu a necháme lehce bublat. Z mletého masa formujeme 10 kuliček, obalíme je ve strouhance a osmažíme na oleji do zlatova. Servírujeme s rýží nebo těstovinami a zalijeme omáčkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí krokety s červenou omáčkou
Kuřecí krokety s červenou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který si zamilujete. Zlatavé, křupavé krokety, plněné jemným kuřecím masem, jsou ideálním předkrmem nebo hlavním jídlem. Červená omáčka, zpravidla z rajčat a bylinek, dodává pokrmu svěžest a bohatou chuť. Tento pokrm je skvělý jak na rodinné večeře, tak na slavnostní příležitosti. Každé sousto se rozplyne na jazyku a potěší vaše chuťové buňky. Nepromeškejte šanci vychutnat si tuto skvělou kombinaci!