Kuřecí sekaný máslový řízek

Hladké máslové kuřecí mleté řízky s bramborovou kaší osloví jak děti, tak dospělé. Můžete je obalit v trojobalu, nebo je připravit jinak...
Ingredience aneb co potřebujete
500 g kuřecího masa
30 g másla
2 žloutky
20-30 g prosáté strouhanky
sůl
trochu tlučeného muškátového květu
petrželka
2 lžíce smetany
máslo nebo olej na pečení
Postup vaření podle receptu
Omyté a očištěné maso nakrájíme a jemně nasekáme, případně jej dvakrát prošmýkáme masovým mlýnkem.
V misce vyšleháme máslo do nadýchané konzistence, poté přidáme žloutky, strouhanku a znovu krátce ušleháme. Následně vmícháme mleté maso, nasekanou petržel, sůl, koření a smetanu a všechno pořádně promícháme.
Zmiňované směsi formujeme ploché oválné řízečky, které na rozehřátém tuku pečeme zvolna z obou stran dozlatova, přičemž každou stranu opékáme přibližně 4 minuty.
Na talíře dáme řízky a ozdobíme je petrželkou a proužkem naložené kapie. Jako přílohu servírujeme nové vařené brambory, bramborovou kaši a salát z čerstvé zeleniny nebo kompot.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí sekaný máslový řízek
Kuřecí sekaný máslový řízek je lahodné jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso a bohatou chuť másla. Tento pokrm se vyrábí z jemně mletého kuřecího masa, které je ochuceno bylinkami a kořením, poté obalené ve strouhance a usmažené do zlatova. Díky máslu má řízek vynikající, křehkou texturu a lahodnou chuť. Je ideální jako hlavní jídlo, podávané s brambory nebo čerstvým salátem. Kuřecí sekaný máslový řízek je oblíbenou volbou na rodinné obědy či slavnostní příležitosti.