Kuřecí maso se smetanou a kari

Kuřecí maso se smetanou a kari
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Velmi rychlý a dobrý recept na kuřecí maso s kari kořením.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kuřecí maso
2 ks cibule
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti sůl
kari koření

Postup vaření podle receptu

Na oleji orestujeme  nakrájenou cibuli na kostičky. Pak přidáme nakrájené, osolené kuřecí maso a kari koření.

Poté, co maso změkne zalijeme smetanou a chvilku povaříme.

Do jídla se dá přidat dle chuti žampiony nebo kukuřice.

Ke kuřecímu masu na kari je vhodná příloha rýže.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí maso se smetanou a kari

Kuřecí maso se smetanou a kari je lahodné jídlo, které spojuje jemnost kuřecího masa s bohatou chutí kari koření. Příprava je jednoduchá: na pánvi se orestuje kuřecí maso, poté se přidá smetana a kari, což vytváří krémovou omáčku. Tato kombinace je ideální podávaná s rýží nebo čerstvým chlebem, což umožňuje vychutnat si všechny šťávy. Jídlo je oblíbené pro svou chutnost a snadnou přípravu, což z něj činí skvělou volbu pro jakoukoliv příležitost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: česká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí maso se smetanou a kari.

Přidat komentář