Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku

Nevíte, co s přebytky kuřecího masa? Můžete je využít na snadný a výživný pokrm. Stačí je osmahnout s různou zeleninou na wok pánvi.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g obraného masa z polévky
100 g špeku
150 g cibule (1 velká)
2 stroužky česneku
1 řapík celeru
1/2 velké žluté papriky
1/2 velké červené papriky
200 ml vývaru (nebo vody)
1 lžička hladké mouky
2 lžíce sójové omáčky
1 plátek másla (1 cm)
mletý pepř (dle potřeby)
sůl (dle potřeby)
lístky hladkolisté petržele
lístky celeru
Postup vaření podle receptu
Uvařené kuřecí maso z kostí rozkrájíme na menší kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky.
Zeleninu umyjeme a oloupeme. Cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek na plátky, papriky na širší pruhy a řapík nakrájíme najemno.
Na pánvi s hlubokým dnem rozpálíme máslo. Poté přidáme maso, rychle ho orestujeme a následně ho přeložíme na talíř.
Do pánve k masu vložíme slaninu. Jakmile začne uvolňovat tuk a nabírat růžovou barvu, přidáme cibuli a česnek a necháme je zesklovatět.
Následně přidáme papriky, řapíky a sójovou omáčku, a vše necháme pět minut osmažit.
Následně vmícháme osmažené maso, mouku rozpuštěnou ve vývaru nebo vodě a za průběžného míchání vaříme 10 minut.
Na konec přimícháme nasekané bylinky a osolíme a opepříme podle chuti.
K vaření se hodí uvařené brambory.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku je skvělou volbou pro milovníky zdravého jídla. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí kousky s pestrou škálou čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brokolice a paprika. Příprava ve woku zajišťuje rychlé a rovnoměrné propečení, což zachovává cenné živiny a chuť surovin. Dochuceno sójovou omáčkou, zázvorem a česnekem, je jídlo výborně vyvážené a lahodné. Ideální jako lehký oběd či večeře, které zasytí a potěší vaše chuťové pohárky.