Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku

Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 4

Nevíte, co s přebytky kuřecího masa? Můžete je využít na snadný a výživný pokrm. Stačí je osmahnout s různou zeleninou na wok pánvi.

Ingredience aneb co potřebujete

400 g obraného masa z polévky
100 g špeku
150 g cibule (1 velká)
2 stroužky česneku
1 řapík celeru
1/2 velké žluté papriky
1/2 velké červené papriky
200 ml vývaru (nebo vody)
1 lžička hladké mouky
2 lžíce sójové omáčky
1 plátek másla (1 cm)
mletý pepř (dle potřeby)
sůl (dle potřeby)
lístky hladkolisté petržele
lístky celeru

Postup vaření podle receptu

Uvařené kuřecí maso z kostí rozkrájíme na menší kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky.

Zeleninu umyjeme a oloupeme. Cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek na plátky, papriky na širší pruhy a řapík nakrájíme najemno.

Na pánvi s hlubokým dnem rozpálíme máslo. Poté přidáme maso, rychle ho orestujeme a následně ho přeložíme na talíř.

Do pánve k masu vložíme slaninu. Jakmile začne uvolňovat tuk a nabírat růžovou barvu, přidáme cibuli a česnek a necháme je zesklovatět.

Následně přidáme papriky, řapíky a sójovou omáčku, a vše necháme pět minut osmažit.

Následně vmícháme osmažené maso, mouku rozpuštěnou ve vývaru nebo vodě a za průběžného míchání vaříme 10 minut.

Na konec přimícháme nasekané bylinky a osolíme a opepříme podle chuti.

K vaření se hodí uvařené brambory.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku

Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku je skvělou volbou pro milovníky zdravého jídla. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí kousky s pestrou škálou čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brokolice a paprika. Příprava ve woku zajišťuje rychlé a rovnoměrné propečení, což zachovává cenné živiny a chuť surovin. Dochuceno sójovou omáčkou, zázvorem a česnekem, je jídlo výborně vyvážené a lahodné. Ideální jako lehký oběd či večeře, které zasytí a potěší vaše chuťové pohárky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, kuřecí maso, drůbeží maso, restování, oběd, snadné, běžný den, snadný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku.

Přidat komentář