Kachní stehýnka s batátovo - jablkovou kaší

Kačacie stehná osolíme a okoreníme, následne ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a pečieme ich zakryté, kým nezmäknú. Na záver odokryjeme a ešte ich 10 minút dopečieme.
Ingredience aneb co potřebujete
2 kachní stehýnka
sůl
pepř
bazalka
Kaše
2 batáty
4 jablka
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Kačacie stehná osolíme a okoreníme, potom ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a zakryté pečieme, kým nie sú mäkké. Následne odkryjeme a ešte 10 minút dopečieme.
Oloupané batáty spolu s jablky nakrájíme na kostičky. Přidáme nakrájené cibule, celé stroužky česneku, tymián, sůl a koření. Alles zalijeme vodou tak, aby byla hladina zhruba 1 cm pod batáty, zakryjeme a vaříme 15 minut. Poté přidáme olej a všechno rozmixujeme.
Upečené nůžky servírujeme s kaší z batátů a posypeme bazalkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kachní stehýnka s batátovo - jablkovou kaší
Kachní stehýnka s batátovo-jablkovou kaší představují lahodné spojení tradiční české kuchyně a moderního pojetí. Kachní maso je pečeno do zlatova, což mu dodává křupavou kůrku a šťavnatost. Batáty, díky své sladké chuti, se skvěle doplňují s kyselostí jablek, čímž vytvářejí jedinečnou jemnou kaši. Tento pokrm je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat gastronomický zážitek plný chutí a textur. Servírování s bylinkami a přírodními omáčkami umocňuje celkový dojem a přináší do vašeho stolu kousek jara.