Kachní stehýnka s batátovo - jablkovou kaší

Kachní stehýnka s batátovo - jablkovou kaší
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kačacie stehná osolíme a okoreníme, následne ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a pečieme ich zakryté, kým nezmäknú. Na záver odokryjeme a ešte ich 10 minút dopečieme.

Ingredience aneb co potřebujete

2 kachní stehýnka
sůl
pepř
bazalka

Kaše
2 batáty
4 jablka
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Kačacie stehná osolíme a okoreníme, potom ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a zakryté pečieme, kým nie sú mäkké. Následne odkryjeme a ešte 10 minút dopečieme.

Oloupané batáty spolu s jablky nakrájíme na kostičky. Přidáme nakrájené cibule, celé stroužky česneku, tymián, sůl a koření. Alles zalijeme vodou tak, aby byla hladina zhruba 1 cm pod batáty, zakryjeme a vaříme 15 minut. Poté přidáme olej a všechno rozmixujeme.

Upečené nůžky servírujeme s kaší z batátů a posypeme bazalkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kachní stehýnka s batátovo - jablkovou kaší

Kachní stehýnka s batátovo-jablkovou kaší představují lahodné spojení tradiční české kuchyně a moderního pojetí. Kachní maso je pečeno do zlatova, což mu dodává křupavou kůrku a šťavnatost. Batáty, díky své sladké chuti, se skvěle doplňují s kyselostí jablek, čímž vytvářejí jedinečnou jemnou kaši. Tento pokrm je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat gastronomický zážitek plný chutí a textur. Servírování s bylinkami a přírodními omáčkami umocňuje celkový dojem a přináší do vašeho stolu kousek jara.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, drůbeží maso, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, snadný, pečení, bylinky, jablka, kachní maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kachní stehýnka s batátovo - jablkovou kaší.

Přidat komentář