Kuře v kachně

Kuře vykostíme do plátu, osolíme, potřeme hořčicí, přidáme anglickou slaninu, párky a osmažená vejce. Poté vše zabalíme do rolády a…
Ingredience aneb co potřebujete
kuře
kachna
sůl
kmín
5 dkg anglické slaniny
1 párek
2 vejce
hořčice
Postup vaření podle receptu
Kuře vykostíme do plátu, osolíme a potřeme hořčicí. Poté přidáme anglickou slaninu, párek a osmažené vejce, které také dáme na maso.
Svineme těsto do rolády a vložíme do trouby péct.
Kachnu vykostíme tak, že odstraníme kostru a ponecháme křídla a stehna.
Kachnu vykosťujeme tak, že ji podélně rozřízneme na prsou a na zádech.
Po vychladnutí kuře umístíme do osolené kachny, přišijeme kůži a pečeme přibližně dvě hodiny.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře v kachně
Kuře v kachně je tradiční české jídlo, které spojuje dvě oblíbená masa do jednoho lahodného pokrmu. Kachna, pečená do křupava, obklopuje marinované kuře, které se pomalu vaří a absorbuje bohatou chuť kachního tuku a bylinek. Tento výjimečný recept je často podáván s knedlíky a zelím, čímž vytváří dokonalou kombinaci chutí. Kuře v kachně symbolizuje domácí pohostinnost a je oblíbenou specialitou na svátečních rodinných obědech.