Kuře v kachně

Kuře v kachně
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 8

Kuře vykostíme do plátu, osolíme, potřeme hořčicí, přidáme anglickou slaninu, párky a osmažená vejce. Poté vše zabalíme do rolády a…

Ingredience aneb co potřebujete

kuře
kachna
sůl
kmín
5 dkg anglické slaniny
1 párek
2 vejce
hořčice

Postup vaření podle receptu

Kuře vykostíme do plátu, osolíme a potřeme hořčicí. Poté přidáme anglickou slaninu, párek a osmažené vejce, které také dáme na maso.

Svineme těsto do rolády a vložíme do trouby péct.

Kachnu vykostíme tak, že odstraníme kostru a ponecháme křídla a stehna.

Kachnu vykosťujeme tak, že ji podélně rozřízneme na prsou a na zádech.

Po vychladnutí kuře umístíme do osolené kachny, přišijeme kůži a pečeme přibližně dvě hodiny.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře v kachně

Kuře v kachně je tradiční české jídlo, které spojuje dvě oblíbená masa do jednoho lahodného pokrmu. Kachna, pečená do křupava, obklopuje marinované kuře, které se pomalu vaří a absorbuje bohatou chuť kachního tuku a bylinek. Tento výjimečný recept je často podáván s knedlíky a zelím, čímž vytváří dokonalou kombinaci chutí. Kuře v kachně symbolizuje domácí pohostinnost a je oblíbenou specialitou na svátečních rodinných obědech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, oběd, sváteční / nedělní, večeře, slané, česká, smažení, náročné, náročný, večírky a oslavy, kachní maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuře v kachně.

Přidat komentář