Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou

Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Máslo necháme roztavit a poté vychladnout. Následně ho smícháme s medem, 5 ml piva a nastrouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a marinujeme v máslové směsi.

Ingredience aneb co potřebujete

12 kuřecích křídel
100 g másla
100 g medu
2 lžíce světlého piva
2 lžíce strouhaného zázvoru
1 červená cibule
2 mrkve
250 ml světlého piva
250 ml silného vývaru
6 lžic kompotovaných brusinek
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
4 bobkové listy
1 lžička mletého nového koření
pepř
sůl
olej

Postup vaření podle receptu

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Následně ho smícháme s medem, 5 ml piva a nastrouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a marinujeme v máslové směsi, ideálně přes noc.

Následně přenášíme maso i s marinádou na plech a pečeme na 250°C přibližně 40 minut.

Mezitím nakrájíme cibuli a mrkev na malé kostičky a osmahneme je na oleji. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citronovou šťávu. Směs zalijeme pivem a vývarem a necháme zredukovat přibližně 20 minut. Poté odstraníme bobkové listy, rozmixujeme vše ponorným mixérem, přidáme brusinky, necháme krátce povařit a případně dochutíme solí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou

Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který spojuje šťavnaté kuřecí křidélka s osvěžující chutí brusinek. Při jejich přípravě se křidélka marinují ve speciální směsi koření a poté se pečou, dokud nejsou křupavá a zlatavá. Brusinková omáčka, vyrobená z čerstvých brusinek, cukru a citrusových šťáv, dodává pokrmu jemnou sladkost a kyselost. Tento pokrm je ideální na rodinné oslavy nebo grilování s přáteli, kde potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, kuřecí maso, drůbeží maso, restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, levné, snadný, pečení, dušení, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou.

Přidat komentář