Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou

Máslo necháme roztavit a poté vychladnout. Následně ho smícháme s medem, 5 ml piva a nastrouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a marinujeme v máslové směsi.
Ingredience aneb co potřebujete
12 kuřecích křídel
100 g másla
100 g medu
2 lžíce světlého piva
2 lžíce strouhaného zázvoru
1 červená cibule
2 mrkve
250 ml světlého piva
250 ml silného vývaru
6 lžic kompotovaných brusinek
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
4 bobkové listy
1 lžička mletého nového koření
pepř
sůl
olej
Postup vaření podle receptu
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Následně ho smícháme s medem, 5 ml piva a nastrouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a marinujeme v máslové směsi, ideálně přes noc.
Následně přenášíme maso i s marinádou na plech a pečeme na 250°C přibližně 40 minut.
Mezitím nakrájíme cibuli a mrkev na malé kostičky a osmahneme je na oleji. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citronovou šťávu. Směs zalijeme pivem a vývarem a necháme zredukovat přibližně 20 minut. Poté odstraníme bobkové listy, rozmixujeme vše ponorným mixérem, přidáme brusinky, necháme krátce povařit a případně dochutíme solí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou
Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou jsou lahodným pokrmem, který spojuje šťavnaté kuřecí křidélka s osvěžující chutí brusinek. Při jejich přípravě se křidélka marinují ve speciální směsi koření a poté se pečou, dokud nejsou křupavá a zlatavá. Brusinková omáčka, vyrobená z čerstvých brusinek, cukru a citrusových šťáv, dodává pokrmu jemnou sladkost a kyselost. Tento pokrm je ideální na rodinné oslavy nebo grilování s přáteli, kde potěší všechny milovníky dobrého jídla.