Krůtí mleté maso se zeleninou a kuskusem

Kuskus přendáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a důkladně promícháme vidličkou. Trochu osolíme a zalijeme vroucí vodou. Opět promícháme vidličkou.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g krůtího mletého masa
200 g žampionů
1 červená kapie
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky kari koření
1 hrnek kuskusu
sůl
mletý barevný pepř
olivový olej
parmezán
Postup vaření podle receptu
Kuskus vložíme do misky, pokapeme lžící olivového oleje a promícháme vidličkou. Lehce osolíme a zalijeme hrnkem vroucí vody. Znovu promícháme vidličkou, zakryjeme a necháme asi 10 minut odstát, aby nabobtnal.
Na malém množství olivového oleje osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme krůtí maso. Opečeme, osolíme, opepříme a vmícháme proužky červené papriky a plátky česneku.
Za chvíli přidáme čtvrtky omytých žampionů a kari. Přilijeme malé množství vody a několik minut povaříme, aby se část tekutiny vyvařila a zelenina zůstala křehká.
Smícháme to s hotovým kuskusem a pro lepší chuť posypeme na talíři parmezánem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí mleté maso se zeleninou a kuskusem
Krůtí mleté maso se zeleninou a kuskusem je zdravé a chutné jídlo, které potěší každého milovníka dobré kuchyně. Mleté krůtí maso je lehké a plné bílkovin, zatímco čerstvá zelenina dodává pokrmu vitalitu a barvu. Kuskus, rychle a snadno připravitelný, výborně doplňuje celý pokrm a vytváří skvělou texturu. Toto jídlo je ideální volbou na rychlý oběd či večeři, které nepostrádá výživovou hodnotu a chutě, které potěší vaše smysly.