Avgolemono

Avgolemono
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Avgolemono je tradiční řecká polévka s vyváženou středomořskou chutí. Jejím základem je kuřecí maso a citronová šťáva.

Ingredience aneb co potřebujete

kuřecí vývar
bílou rýži
4 vejce
3 citrony
kuřecí maso na kostičky
sůl
pepř
petržel

Postup vaření podle receptu

Nejprve si uvaříme rýži. Poté v míse rošleháme vejce a šťávu z citronu. Přidáme pepř a sůl a přivedeme k varu kuřecí vývar. Do vývaru přidáme maso, směs z vajíčka a rýži. Ochutíme ještě petrželí a máme hotovo. Recept je snadný, nenáročný a polévka, ač se to nezdá, je vydatná a velmi chutná.

Co jste ještě nevěděli o receptu Avgolemono

Avgolemono je tradiční řecké jídlo známé svou krémovou konzistencí a jemnou chutí. Jméno pochází ze slov "avgo" (vejce) a "lemoni" (citron). Tento pokrm se obvykle připravuje jako polévka nebo omáčka. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí vývar, vejce a citronová šťáva, které společně vytvářejí jedinečnou emulzi. Varianty mohou obsahovat rýži nebo těstoviny orzo, a často se přidává kuřecí maso. Avgolemono je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a uklidní, zatímco dodá svěží citrusovou chuť.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso, Polévky, Řecké
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Avgolemono.

Přidat komentář