Avgolemono

Avgolemono je tradiční řecká polévka s vyváženou středomořskou chutí. Jejím základem je kuřecí maso a citronová šťáva.
Ingredience aneb co potřebujete
kuřecí vývar
bílou rýži
4 vejce
3 citrony
kuřecí maso na kostičky
sůl
pepř
petržel
Postup vaření podle receptu
Nejprve si uvaříme rýži. Poté v míse rošleháme vejce a šťávu z citronu. Přidáme pepř a sůl a přivedeme k varu kuřecí vývar. Do vývaru přidáme maso, směs z vajíčka a rýži. Ochutíme ještě petrželí a máme hotovo. Recept je snadný, nenáročný a polévka, ač se to nezdá, je vydatná a velmi chutná.
Co jste ještě nevěděli o receptu Avgolemono
Avgolemono je tradiční řecké jídlo známé svou krémovou konzistencí a jemnou chutí. Jméno pochází ze slov "avgo" (vejce) a "lemoni" (citron). Tento pokrm se obvykle připravuje jako polévka nebo omáčka. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí vývar, vejce a citronová šťáva, které společně vytvářejí jedinečnou emulzi. Varianty mohou obsahovat rýži nebo těstoviny orzo, a často se přidává kuřecí maso. Avgolemono je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a uklidní, zatímco dodá svěží citrusovou chuť.