Krůtí sekaná

Mrkev omyjeme a nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pažitku nasekáme na kousky.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého krůtího masa
1 mrkev
0,5 cibule
2 lžíce sterilované nasekané kapie
pažitka
3 stroužky česneku
1 vejce
2 lžíce bílého vína
2 lžíce dětské krupičky
strouhanku dle potřeby
sůl
pepř
drcený kmín
Postup vaření podle receptu
Mrkev omyjeme a nastrouháme nastrouhačem na jemno.
Oškrábeme česnek a jemně ho crushneme.
Cibuli zbavíme slupek a nasekáme ji na malé kousky.
Pažitku jemně nakrájíme.
Mleté krůtí maso smícháme s jemně nastrouhanou mrkví, přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a nasekanou pažitku.
Ochuťíme solí, kmínem a pepřem, a poté zpevníme krupicí a strouhankou.
Z těsta utvoříme šišku sekané a pečeme ji v troubě na 180 °C přibližně 40 minut.
Krůtí sekanou servírujeme s vařenými nebo šťouchanými bramborami, bramborovou kaší nebo hranolkami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí sekaná
Krůtí sekaná je lahodné a zdravé jídlo, které potěší celou rodinu. Připravuje se z mletého krůtího masa, které je lehké a nízkokalorické. Sekaná bývá dochucena cibulí, česnekem a bylinkami, což jí dodává vynikající chuť. Můžete ji podávat se zeleninovou přílohou nebo bramborovou kaší. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí jíst zdravě, a zároveň si dopřát oblíbené domácí jídlo. Krůtí sekaná se skvěle hodí na oběd i večeři, a pokud zbyde, je výborná i studená jako svačina.