Kuře na tandoori koření

Kuře osolíme a na jednu hodinu ho naložíme do směsi koření a sójovky. Na dno pekáče dáme cibuli nakrájenou na měsíčky a nasekané stroužky česneku. Kuře…
Ingredience aneb co potřebujete
1 naporcované kuře ( já použila 4 stehna)
2 polévkové lžíce koření tandoori masala
3 polévkové lžíce sójové omáčky
1-2 cibule
3 stroužky česneku
sůl
Postup vaření podle receptu
Kuře osolíme a na jednu hodinu ho namočíme do směsi koření a sójové omáčky.
Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky a nadrcené stroužky česneku.
Kuře dáme do pekáče spolu s marinádou, přidáme přibližně 100 ml vody, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.
Pečeme zakryté přibližně 45 minut, během této doby pokapáváme výpekem a na závěrečných 15 minutách odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Gril můžeme také zapnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na tandoori koření
Kuře na tandoori koření je oblíbené indické jídlo, které vyniká svou aromatickou chutí a sytou barvou. K přípravě se používá jogurt smíchaný s tandoori kořením, což je směs koření zahrnující garam masalu, papriku a kurkumu. Kuře marinuje v této směsi, což mu dodává měkkost a plnou chuť. Poté se peče v tradičním tandooru nebo troubě, což mu poskytuje charakteristickou úpravu a jemně uzenou chuť. Servíruje se často s rýží nebo naanem a je ideální pro milovníky exotické kuchyně.