Karbanátky z vařeného kuřecího masa

Rohlík rozdělíme na kousky, zalijeme několika lžícemi vývaru a necháme dobře vsáknout. Poté umeleme maso, cibuli, česnek a nasáklý rohlík. Do směsi…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g obraného masa (měla jsem z křídel)
1 vejce
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 rohlík + trochu vývaru nebo mléka
50 g strouhaného sýru
2-3 lžíce strouhanky + na obalení
sůl
pepř
špetka majoránky
sádlo na smažení
Postup vaření podle receptu
Rohlík roztrháme na malé kusy, zalijeme několika lžícemi vývaru a necháme je absorbovat. Maso, cibuli, česnek a nasáklý rohlík potom společně umeleme.
Do směsi přimícháme vyšlehané vejce, sýr a koření, a vše podle chuti upravíme. Poté necháme směs v chladničce odpočívat asi hodinu. Následně vytvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance.
Sádlo rozpálíme a karbanátky opékáme z obou stran, dokud nezezlátnou. Hotové je dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo studené s chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Karbanátky z vařeného kuřecího masa jsou chutným a zdravým pokrmem, který potěší celou rodinu. Příprava je jednoduchá: stačí vařené kuřecí maso jemně nasekat, smíchat s kořením, strouhankou a vejcem. Tyto karbanátky se mohou opékat na pánvi nebo péct v troubě, což dává prostor pro kreativitu v úpravě. Podávejte je s bramborovou kaší, salátem nebo zeleninovou přílohou. Jsou skvělé i jako studený pokrm na svačinu či oběd do práce. Využijte zbytky kuřete a vytvořte lahodnou a vyváženou specialitu!