Karbanátky z vařeného kuřecího masa

Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rohlík rozdělíme na kousky, zalijeme několika lžícemi vývaru a necháme dobře vsáknout. Poté umeleme maso, cibuli, česnek a nasáklý rohlík. Do směsi…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g obraného masa (měla jsem z křídel)
1 vejce
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 rohlík + trochu vývaru nebo mléka
50 g strouhaného sýru
2-3 lžíce strouhanky + na obalení
sůl
pepř
špetka majoránky
sádlo na smažení

Postup vaření podle receptu

Rohlík roztrháme na malé kusy, zalijeme několika lžícemi vývaru a necháme je absorbovat. Maso, cibuli, česnek a nasáklý rohlík potom společně umeleme.

Do směsi přimícháme vyšlehané vejce, sýr a koření, a vše podle chuti upravíme. Poté necháme směs v chladničce odpočívat asi hodinu. Následně vytvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance.

Sádlo rozpálíme a karbanátky opékáme z obou stran, dokud nezezlátnou. Hotové je dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo studené s chlebem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Karbanátky z vařeného kuřecího masa

Karbanátky z vařeného kuřecího masa jsou chutným a zdravým pokrmem, který potěší celou rodinu. Příprava je jednoduchá: stačí vařené kuřecí maso jemně nasekat, smíchat s kořením, strouhankou a vejcem. Tyto karbanátky se mohou opékat na pánvi nebo péct v troubě, což dává prostor pro kreativitu v úpravě. Podávejte je s bramborovou kaší, salátem nebo zeleninovou přílohou. Jsou skvělé i jako studený pokrm na svačinu či oběd do práce. Využijte zbytky kuřete a vytvořte lahodnou a vyváženou specialitu!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (40 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, mleté maso, drůbeží maso, karbanátky, oběd, snadné, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Karbanátky z vařeného kuřecího masa.

Přidat komentář