Kuře pečené v zelenině

Pestrá směs zeleniny krásně doplňuje pečené kuře – už pouhý pohled na toto jídlo vzbuzuje chuť. Zeleninu před pečením osmahneme…
Ingredience aneb co potřebujete
2 kuřecí stehna
5 větších brambor
2 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 menší cuketa
jarní cibulka
cherry rajčátka
100 ml smetany ke šlehání
1/2 hrnku drůbežího vývaru
1 špetka sušené bazalky
1 špetka sušeného oregana
grilovací koření
sůl
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 kousek másla
petrželka na ozdobu
Postup vaření podle receptu
Brambory oloupeme a nakrájíme spolu se všemi druhy zeleniny, kromě rajčat, na větší kusy. Kuře osolíme, posypeme grilovacím kořením a na pánvi opečeme na oleji s máslem z obou stran.
Vyjmeme z pánve. Do šťávy přidáme kromě rajčat veškerou zeleninu. Pokud je potřeba, přidáme také kousek másla. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami a smažíme asi 5–6 minut.
Zeleninu připravenou na Orestu vložíme do pekáče, na ni umístíme kuře, přidáme vývar a smetanu. Pekáč zakryjeme a pečeme 40–45 minut, dokud maso nezměkne.
Krátce před dokončením pečení odstraníme poklici, přidáme rajčata a ještě je upečeme dozlatova.
Servírujeme teplé, zdobené petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře pečené v zelenině
Kuře pečené v zelenině je chutný a zdravý pokrm, který si oblíbí celá rodina. Tato delikatesa se připravuje z mladého kuřete marinovaného v bylinkách a podávaného na posteli z různých druhů zeleniny, jako jsou mrkev, brambory a paprika. Pečení v troubě zajistí, že maso zůstane šťavnaté a zelenina krásně změkne. Tento pokrm je ideální volbou pro sváteční oběd nebo večeři, kdy chcete potěšit hosty skvělou chutí a vůní domova.