Rizoto s kuřecím masem

Pokud máte rádi české rizoto, ale nechcete použít vepřové maso, zkuste verzi s kuřecím masem, kterou si oblíbilo mnoho kuchařek. Příprava je…
Ingredience aneb co potřebujete
1 středně velká cibule
4 lžíce másla
300 g loupané rýže
750 ml horkého zeleninového vývaru
trocha soli
450 g kuřecího masa
Postup vaření podle receptu
Odloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kousky.
Ve velkém hrnci rozpustíme 3 lžíce másla a na něm osmahneme cibulku.
Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechny zrníčka neobalí tukem a nezmění barvu.
Teplotu ztlumíme. Přidáme trochu vývaru a mícháme, dokud rýže neabsorbuje tekutinu.
Během vaření směsi postupně přidáváme horký vývar. Vždy počkáme, až rýže vývar vstřebá. Občas jemně promícháme.
Přidáme k hotovému rizotu trochu soli na dochucení.
Na lžíci másla osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a přidáme do rizota.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbené a chutné jídlo, které spojuje krémovou texturu rýže s jemným masem. Příprava začíná opražením cibule a česneku, následně se přidává kuřecí maso nakrájené na kousky. Poté se do pánve přidá arborio rýže, která nasaje všechny chutě. Po chvíli vaření se přidá vývar, dokud rýže nezíská dokonalou konzistenci. Na závěr se jídlo dochucuje parmezánem a bylinkami, což mu dodává jedinečnou chuť. Rizoto je ideální volbou pro rychlou, ale vydatnou večeři.