Rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 4

Pokud máte rádi české rizoto, ale nechcete použít vepřové maso, zkuste verzi s kuřecím masem, kterou si oblíbilo mnoho kuchařek. Příprava je…

Ingredience aneb co potřebujete

1 středně velká cibule
4 lžíce másla
300 g loupané rýže
750 ml horkého zeleninového vývaru
trocha soli
450 g kuřecího masa

Postup vaření podle receptu

Odloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kousky.

Ve velkém hrnci rozpustíme 3 lžíce másla a na něm osmahneme cibulku.

Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechny zrníčka neobalí tukem a nezmění barvu.

Teplotu ztlumíme. Přidáme trochu vývaru a mícháme, dokud rýže neabsorbuje tekutinu.

Během vaření směsi postupně přidáváme horký vývar. Vždy počkáme, až rýže vývar vstřebá. Občas jemně promícháme.

Přidáme k hotovému rizotu trochu soli na dochucení.

Na lžíci másla osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a přidáme do rizota.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem je oblíbené a chutné jídlo, které spojuje krémovou texturu rýže s jemným masem. Příprava začíná opražením cibule a česneku, následně se přidává kuřecí maso nakrájené na kousky. Poté se do pánve přidá arborio rýže, která nasaje všechny chutě. Po chvíli vaření se přidá vývar, dokud rýže nezíská dokonalou konzistenci. Na závěr se jídlo dochucuje parmezánem a bylinkami, což mu dodává jedinečnou chuť. Rizoto je ideální volbou pro rychlou, ale vydatnou večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (64 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rizoto s kuřecím masem.

Přidat komentář