Kuřecí čína

Kuřecí čína je oblíbené jídlo, které se vždy vydaří. Kombinace kuřecího masa, zeleniny, hub a koření vytváří skvělou chuť. Recept je…
Ingredience aneb co potřebujete
3 kuřecí prsa
1 červená kapie
1 cibule
1/2 konzervy kukuřice
1 malá plechovka sterilovaných žampionů
3 lžíce sójové omáčky (dle chuti)
2 lžíce vody
1 lžička koření na čínu
1 lžička kari
1 lžička mletého zázvoru
mletý pepř
sůl
chilli (dle chuti)
1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu (Solamyl)
2 stroužky česneku
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Omyté a očištěné maso nakrájíme na tenké proužky a vložíme do misky. Přimícháme koření na čínu, pepř a zázvor, a vše posypeme škrobem. Důkladně promícháme, aby se maso dobře obalilo.
Odloupneme cibuli, zbavíme papriku semínek a obě suroviny nakrájíme na tenké pásky.
Na hluboké pánvi zahřejeme olej a na silném ohni opékáme kuřecí maso. Jakmile je maso zlatavé ze všech stran, přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony (bez nálevu) a kukuřici.
Zalijeme třemi lžícemi sójové omáčky a dvěma lžícemi vody. Přimícháme kari a prolisovaný česnek, důkladně promícháme a necháme zeleninu měknout asi 10-15 minut.
Můžeme přidat sůl nebo chilli podle chuti. Sójovou omáčku používáme podle vlastních preferencí a zeleninu volíme podle vlastního uvážení.
Nejlépe to chutná s rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí čína
Kuřecí čína je oblíbené jídlo čínské kuchyně, které se rychle a jednoduše připravuje. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí maso, zelenina, jako je paprika, mrkev a cibule, a omáčka na bázi sójové omáčky, která dodává pokrmu bohatou chuť. Obvykle se podává s rýží nebo nudlemi. Tento pokrm je nejen chutný, ale také vyvážený, protože obsahuje bílkoviny a vitamíny ze zeleniny. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři!