Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kuřecí křidélka nejprve důkladně omyjeme a osušíme. Poté smícháme mouku s oběma typy papriky v misce a křidélka v této směsi obalíme ze všech stran, přičemž je umístíme blízko k sobě...

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg kuřecích křidélek
3 dl piva
1 cibule
několik stroužků česneku - nevyloupaných
50 g másla
1 lžíce hl. mouky
3 lžičky soli
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky

Postup vaření podle receptu

Kuřecí křídla umyjeme a oschneme.

V misce smícháme mouku s oběma druhy papriky, poté křidélka obalíme touto směsí ze všech stran a umístíme je těsně vedle sebe na pekáč. Mezi křidélka vložíme nakrájenou cibuli na čtvrtky a stroužky česneku a přidáme na ně plátky másla.

Pekáček vložíme do předehřáté trouby a když se máslo rozpustí, přilijeme křidélka pivem. U nás jsme měli pivo Pardál, které jsem koupila manželovi, protože prý je oblíbené mezi pivaři. Bohužel ho to nějak neoslovilo, takže skončilo v pekáčku.

Pečeme do zlaté barvy a občas přelíváme tukem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka jsou oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Příprava křidýlek je jednoduchá - marinují se v kořeněné omáčce z chili, česneku a medu, což jim dodává jedinečnou chuť. Poté se pečou do zlatova v troubě nebo na grilu, dokud nejsou křupavá a šťavnatá. Tato lahůdka je ideální na parties, k sledování sportovních zápasů nebo jako rychlý snack. Podávejte je s dipem na bázi jogurtu nebo modrým sýrem pro dokonalou kombinaci chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (64 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, pečení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní kuřecí křidélka.

Přidat komentář