Pikantní kuřecí křidélka
Kuřecí křidélka nejprve důkladně omyjeme a osušíme. Poté smícháme mouku s oběma typy papriky v misce a křidélka v této směsi obalíme ze všech stran, přičemž je umístíme blízko k sobě...
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg kuřecích křidélek
3 dl piva
1 cibule
několik stroužků česneku - nevyloupaných
50 g másla
1 lžíce hl. mouky
3 lžičky soli
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
Postup vaření podle receptu
Kuřecí křídla umyjeme a oschneme.
V misce smícháme mouku s oběma druhy papriky, poté křidélka obalíme touto směsí ze všech stran a umístíme je těsně vedle sebe na pekáč. Mezi křidélka vložíme nakrájenou cibuli na čtvrtky a stroužky česneku a přidáme na ně plátky másla.
Pekáček vložíme do předehřáté trouby a když se máslo rozpustí, přilijeme křidélka pivem. U nás jsme měli pivo Pardál, které jsem koupila manželovi, protože prý je oblíbené mezi pivaři. Bohužel ho to nějak neoslovilo, takže skončilo v pekáčku.
Pečeme do zlaté barvy a občas přelíváme tukem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kuřecí křidélka
Pikantní kuřecí křidélka jsou oblíbeným pokrmem, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Příprava křidýlek je jednoduchá - marinují se v kořeněné omáčce z chili, česneku a medu, což jim dodává jedinečnou chuť. Poté se pečou do zlatova v troubě nebo na grilu, dokud nejsou křupavá a šťavnatá. Tato lahůdka je ideální na parties, k sledování sportovních zápasů nebo jako rychlý snack. Podávejte je s dipem na bázi jogurtu nebo modrým sýrem pro dokonalou kombinaci chutí.

Tomáš Rohlena