Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Maso jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí a necháme 10 minut uležet. Česnek nastrouháme na jemno. Strouhanku…
Ingredience aneb co potřebujete
2 stehenní řízky
steaková hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce parmezánu nebo jiného tvrdého sýru
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
pepř
tuk na smažení
Postup vaření podle receptu
Maso jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potáhneme hořčicí a necháme 10 minut odležet.
Česnek jemně nastrouháme.
Smícháme strouhanku s česnekem a sýrem. Řízky obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji pomalu z obou stran. Usmažené kousky pokládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance, je vynikající specialita, která potěší chuťové pohárky každého milovníka masa. Šťavnaté kuřecí maso je potřené pikantní hořčicí, která dodává lehce pikantní nádech. Obal z křupavé česnekové strouhanky pak vytvoří lahodnou a aromatickou kůrku. Tento pokrm se skvěle hodí k bramborům, salátu nebo čerstvému chlebíku. Už jen jeho vůně vás přenese do krásného kulinářského zážitku plného chutí a vůní. Dopřejte si kuřecí řízek a vychutnejte si skvělou kombinaci!