Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 2

Maso jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí a necháme 10 minut uležet. Česnek nastrouháme na jemno. Strouhanku…

Ingredience aneb co potřebujete

2 stehenní řízky
steaková hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce parmezánu nebo jiného tvrdého sýru
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup vaření podle receptu

Maso jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potáhneme hořčicí a necháme 10 minut odležet.

Česnek jemně nastrouháme.

Smícháme strouhanku s česnekem a sýrem. Řízky obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhance.

Smažíme na rozpáleném oleji pomalu z obou stran. Usmažené kousky pokládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance, je vynikající specialita, která potěší chuťové pohárky každého milovníka masa. Šťavnaté kuřecí maso je potřené pikantní hořčicí, která dodává lehce pikantní nádech. Obal z křupavé česnekové strouhanky pak vytvoří lahodnou a aromatickou kůrku. Tento pokrm se skvěle hodí k bramborům, salátu nebo čerstvému chlebíku. Už jen jeho vůně vás přenese do krásného kulinářského zážitku plného chutí a vůní. Dopřejte si kuřecí řízek a vychutnejte si skvělou kombinaci!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance.

Přidat komentář