Kuřecí plátky s citronovou verbenou a máslovou kari rýží

Na pánvi zahřejeme olej a prudce opečeme osolené a opepřené kusy masa. Trochu podlijeme, přidáme kousky verbeny a plátky důkladně…
Ingredience aneb co potřebujete
4 plátky z kuřecích prsou
3 snítky citronové verbeny
4 slabé plátky citronu
olivový olej
1 lžíce másla
vývar
sůl
čerstvě mletý pepř
Kari rýže
200 g rýže Basmati
2 lžičky kari koření
2 lžice másla
sůl
lístky citronové verbeny
petrželka
Postup vaření podle receptu
Na pánvi zahřejeme olej a prudce opečeme plátky masa, které jsme osolili a opepřili. Trochu podlijeme, přidáme snítky verbeny a plátky pečlivě omytého citronu, a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, odstraníme verbeny a vmícháme lžíci studeného másla.
Rýži uvaříme dle pokynů. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme kari, důkladně promícháme s rýží a ochutíme solí. Na závěr přimícháme jemně nasekanou petrželku a lístky verbeny.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí plátky s citronovou verbenou a máslovou kari rýží
Kuřecí plátky s citronovou verbenou představují dokonale ochucené jídlo, které vás okouzlí svou svěžestí a jemností. Citrónová verbena dodává kuřeti lehkou citrusovou notu, která skvěle doplňuje jeho chuť. Máslová kari rýže je lahodným základem, který harmonizuje se pikantními tóny kuřete. Společně vytvářejí vyvážené a aromatické jídlo, ideální pro každou příležitost. Tento pokrm je nejen chutný, ale i vizuálně atraktivní, což z něj činí skvélé lákadlo pro milovníky dobrého jídla.