Pikantní kuřecí maso

Kuřecí maso omyjeme a pokrájíme na hranolky o šířce 0,5 cm, to samé uděláme se šunkou. Na pánvi zahřejeme olej a na něm osmahneme nakrájené kuřecí maso.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g kuřecího masa
100 g šunky
5 lžic oleje
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce pálivého kečupu
1/2 lžičky soli
1 lžička worcestru
1 větší cibule
Postup vaření podle receptu
Kuřecí maso umyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti 0,5 cm, totéž uděláme s šunkou.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájené kuřecí maso, přičemž průběžně mícháme po dobu pěti minut. Následně přidáme šunku, posypeme paprikou a necháme ji zkaramelizovat. Poté vmícháme kečup, sůl a worcester, a pokračujeme v pečení ještě asi pět minut.
Na závěr přidáme na jemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme, dokud se voda úplně neodpaří. Servírujeme s bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kuřecí maso
Pikantní kuřecí maso je lahodné jídlo, které osloví milovníky ostrých chutí. Maso je marinováno v aromatických kořeních, chilli a česneku, což mu dodává intenzivní chuť. Po ugrilování nebo upečení se kuřecí maso stává šťavnatým a křehkým, zatímco pikantní omáčka mu dodává vedení. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod, podávaný s rýží nebo čerstvým salátem. Vhodný je i pro různé příležitosti, od rodinných večeří po grilování s přáteli. Vychutnejte si ho s důvtipem a přidejte mu kousek limetky pro osvěžující nádech!