Pikantní kuřecí maso

Pikantní kuřecí maso
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kuřecí maso omyjeme a pokrájíme na hranolky o šířce 0,5 cm, to samé uděláme se šunkou. Na pánvi zahřejeme olej a na něm osmahneme nakrájené kuřecí maso.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kuřecího masa
100 g šunky
5 lžic oleje
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce pálivého kečupu
1/2 lžičky soli
1 lžička worcestru
1 větší cibule

Postup vaření podle receptu

Kuřecí maso umyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti 0,5 cm, totéž uděláme s šunkou.

Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájené kuřecí maso, přičemž průběžně mícháme po dobu pěti minut. Následně přidáme šunku, posypeme paprikou a necháme ji zkaramelizovat. Poté vmícháme kečup, sůl a worcester, a pokračujeme v pečení ještě asi pět minut.

Na závěr přidáme na jemno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme, dokud se voda úplně neodpaří. Servírujeme s bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kuřecí maso

Pikantní kuřecí maso je lahodné jídlo, které osloví milovníky ostrých chutí. Maso je marinováno v aromatických kořeních, chilli a česneku, což mu dodává intenzivní chuť. Po ugrilování nebo upečení se kuřecí maso stává šťavnatým a křehkým, zatímco pikantní omáčka mu dodává vedení. Tento pokrm je ideální jako hlavní chod, podávaný s rýží nebo čerstvým salátem. Vhodný je i pro různé příležitosti, od rodinných večeří po grilování s přáteli. Vychutnejte si ho s důvtipem a přidejte mu kousek limetky pro osvěžující nádech!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, restování, oběd, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní kuřecí maso.

Přidat komentář