Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením. Poté je obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g kuřecí prs (vepřové kotlety)
sůl
pepř
grilovací koření
hladká mouka
2 pórky
vývar
1 sladká smetana
olej
posekaná petrželka
Postup vaření podle receptu
Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme sůl, pepř a ochutíme grilovacím kořením. Poté obalíme plátky masa v hladké mouce.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a maso rychle orestujeme. Přilijeme trochu vývaru (pokud nemáme, použijeme vodu a půlku bujónu) a dusíme, dokud není maso poloměkké.
Maso dáme do zapékací mísy, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přelijeme smetanou a upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a posypané petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí prsa na pórku
Kuřecí prsa na pórku je lahodný a rychlý pokrm, ideální pro rodinnou večeři. Měkké kuřecí maso se perfektně doplňuje s jemným pórkem, který dodává pokrmu výjimečnou chuť. Tento recept lze snadno obohatit o bylinky a koření podle chuti. Podává se nejlépe s rýží nebo bramborami, což z něj činí vydatné a vyvážené jídlo. Vytvořte si vlastní variaci a užijte si úžasnou kombinaci chutí!