Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením. Poté je obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kuřecí prs (vepřové kotlety)
sůl
pepř
grilovací koření
hladká mouka
2 pórky
vývar
1 sladká smetana
olej
posekaná petrželka

Postup vaření podle receptu

Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme sůl, pepř a ochutíme grilovacím kořením. Poté obalíme plátky masa v hladké mouce.

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a maso rychle orestujeme. Přilijeme trochu vývaru (pokud nemáme, použijeme vodu a půlku bujónu) a dusíme, dokud není maso poloměkké.

Maso dáme do zapékací mísy, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přelijeme smetanou a upečeme. Podáváme s vařenými bramborami a posypané petrželkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku je lahodný a rychlý pokrm, ideální pro rodinnou večeři. Měkké kuřecí maso se perfektně doplňuje s jemným pórkem, který dodává pokrmu výjimečnou chuť. Tento recept lze snadno obohatit o bylinky a koření podle chuti. Podává se nejlépe s rýží nebo bramborami, což z něj činí vydatné a vyvážené jídlo. Vytvořte si vlastní variaci a užijte si úžasnou kombinaci chutí!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (52 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, drůbeží maso, restování, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí prsa na pórku.

Přidat komentář