Kuře na pivu se žampiony

Osolená a opepřená kuřecí stehna umístíme do zapékací mísy, přidáme k nim nahrubo nakrájené žampiony a cibuli. Proužky pokapeme olivovým olejem a přilijeme pivo.
Ingredience aneb co potřebujete
4 kuřecí stehna
150 g žampionů
300 ml světlého piva
100 ml smetany
1 cibule
300 g těstovin
petržel
olivový olej
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Osolená a opepřená kuřecí stehna dáme do zapékací misky spolu s hrubě nakrájenými houbami a cibulí.
Olej olivového oleje nalijeme a přidáme pivo. V troubě předehřáté na 180°C pečeme po dobu 30-40 minut.
Po upečení vyndáme kuřecí stehna, omáčku obohatíme smetanou a osolíme a opepříme podle chuti.
Maso vrátíme do zapékací mísy a necháme chvíli odpočívat.
Podáváme s uvařenými těstovinami a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na pivu se žampiony
Kuře na pivu se žampiony je výjimečný pokrm, který spojuje chuťově delikátní křehké kuřecí maso s bohatou chutí piva. Při jeho přípravě se maso marinujete v pivu, což mu dodává hloubku a šťavnatost. Žampiony, které se do omáčky přidávají, zajišťují nejen výbornou chuť, ale i zajímavou texturu. Tento pokrm je ideální pro slavnostní večeře i každodenní rodinná jídla. Podávat ho můžete s bramborovým pyré či čerstvým chlebem, aby si každý mohl vychutnat lahodnou omáčku.