Kuřecí s čokoládovou omáčkou
Maso ochutíme solí a důkladně posypeme pomerančovým pepřem. Osmažíme je na pánvi z obou stran a poté vložíme do předehřáté trouby na 220°C na 10 minut, aby se dovařilo. Do tuku…
Ingredience aneb co potřebujete
Kuřecí prsa podle počtu strávníků
sůl
pomerančový pepř ( nebo jiné oblíbené koření)
olej
Na omáčku
40 g hořké čokolády
3 PL kečupu
1-2 PL harissy
1 PL medu
100 ml silného vývaru nebo bujónu z kostky
sůl
Postup vaření podle receptu
Maso ochutíme solí a bohatě posypeme pomerančovým pepřem.
Smažíme z obou stran na pánvi a poté vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby na 220°C.
Do pánve vložíme kečup, harissu, med a zalijeme vývarem.
Smícháme a přidáme kousky čokolády.
Úplně to rozpustíme a ochutíme podle potřeby solí, případně harissou nebo kečupem.
Omáčka by neměla mít přílišnou konzistenci.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí s čokoládovou omáčkou
Kuřecí s čokoládovou omáčkou je neobvyklý, ale fascinující pokrm, který spojuje slané a sladké chutě. Šťavnaté kuřecí maso se skvěle doplňuje s bohatou, krémovou čokoládovou omáčkou, která dodává jídlu hloubku a komplexnost. Tato kombinace je inspirována mexickou kuchyní, kde čokoláda často figurují v masových pokrmech. Kuřecí s čokoládovou omáčkou se obvykle podává s rýží nebo zeleninou, čímž se vytváří lahodný a nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Tomáš Rohlena