Kuřecí nudličky na divoko

Prsa nakrájíme na tenké proužky a marinujeme je ve dvou lžících oleje, koření a jemně nasekaném rozmarýnu. Necháme odležet ideálně do druhého dne. Na oleji…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g kuřecích prsou
1 KL koření Divočina
snítka rozmarýnu
2 cibule
100 g pórku
100 g čerstvých žampionů
3 PL oleje
200 ml smetany
150 ml bílého vína
sůl
Postup vaření podle receptu
Prsa nakrájíme na tenké proužky a smícháme je s dvěma lžícemi oleje, kořením a jemně nasekaným rozmarýnem. Necháme marinovat ideálně do následujícího dne.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a opečeme ho. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a žampiony, vše společně orestujeme. Následně zalijeme vínem a smetanou, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí nudličky na divoko
Kuřecí nudličky na divoko jsou lahodným pokrmem, který spojuje tradiční českou kuchyni s chutí přírody. Tenderní kuřecí maso je nakrájeno na nudličky a marinováno ve výrazných bylinkách a kořeních. Poté se opéká na pánvi a podává se s omáčkou z lesních hub a smetany, což dodává jídlu jedinečný charakter. Doplněné o čerstvou zeleninu a knedlíky se stává skvělou volbou pro každou příležitost. Tento pokrm potěší milovníky masa i ty, kteří ocení chuť divoké přírody.