Smažené kuře po Toskánsku

Smažené kuře po Toskánsku
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Do větší mísy nalijeme vejce, prošleháme je, přidáme sůl, pepř, chilli papriku a nasekaný rozmarýn. Omyté kuře rozkrojíme na přibližně deset kousků a vložíme do…

Ingredience aneb co potřebujete

1 celé kuře
4 velká vejce
100 g hladké mouky
2 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř
špetka chilli papričky (nemusí být)

Postup vaření podle receptu

Do větší mísy vložíme vejce, rozšleháme je, přidáme sůl, pepř, chilli papriku a nasekaný rozmarýn.

Omyjte kuře, rozkrájejte ho na přibližně 10 částí a ponořte do vaječné směsi. Nechte marinovat alespoň 30 minut.

Pak vyjmeme jednotlivé části kuřete a necháme přebytečné vejce odtéct zpátky do mísy.

K vejcím přidáme přibližně 100 gramů mouky a vypracujeme těstíčko, které je hustší než na palačinky. (Množství mouky je pouze orientační, protože záleží na velikosti vajec a na tom, jak je mouka suchá nebo vlhká).

Kuře zabalíme do těstíčka (můžeme si pomoci i lžičkou) a osmažíme v horkém oleji do zlatova. Podle chuti osolíme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smažené kuře po Toskánsku

Smažené kuře po Toskánsku je lahodné a křupavé jídlo, které okouzlí každého milovníka české i italské kuchyně. Toto pokrm se připravuje z křehkého kuřecího masa, které je obalené v křupavé strouhance a následně smažené do zlatova. Toskánská verze často zahrnuje bylinky jako rozmarýn a šalvěj, které dodávají nezaměnitelnou chuť. Podává se s čerstvým salátem a citronem, což celý pokrm krásně osvěží. Smažené kuře po Toskánsku je skvělou volbou pro rodinnou večeři i slavnostní okamžiky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, česká, snadný, smažení, pikantní, bylinky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smažené kuře po Toskánsku.

Přidat komentář