Smažené kuře po Toskánsku

Do větší mísy nalijeme vejce, prošleháme je, přidáme sůl, pepř, chilli papriku a nasekaný rozmarýn. Omyté kuře rozkrojíme na přibližně deset kousků a vložíme do…
Ingredience aneb co potřebujete
1 celé kuře
4 velká vejce
100 g hladké mouky
2 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř
špetka chilli papričky (nemusí být)
Postup vaření podle receptu
Do větší mísy vložíme vejce, rozšleháme je, přidáme sůl, pepř, chilli papriku a nasekaný rozmarýn.
Omyjte kuře, rozkrájejte ho na přibližně 10 částí a ponořte do vaječné směsi. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
Pak vyjmeme jednotlivé části kuřete a necháme přebytečné vejce odtéct zpátky do mísy.
K vejcím přidáme přibližně 100 gramů mouky a vypracujeme těstíčko, které je hustší než na palačinky. (Množství mouky je pouze orientační, protože záleží na velikosti vajec a na tom, jak je mouka suchá nebo vlhká).
Kuře zabalíme do těstíčka (můžeme si pomoci i lžičkou) a osmažíme v horkém oleji do zlatova. Podle chuti osolíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smažené kuře po Toskánsku
Smažené kuře po Toskánsku je lahodné a křupavé jídlo, které okouzlí každého milovníka české i italské kuchyně. Toto pokrm se připravuje z křehkého kuřecího masa, které je obalené v křupavé strouhance a následně smažené do zlatova. Toskánská verze často zahrnuje bylinky jako rozmarýn a šalvěj, které dodávají nezaměnitelnou chuť. Podává se s čerstvým salátem a citronem, což celý pokrm krásně osvěží. Smažené kuře po Toskánsku je skvělou volbou pro rodinnou večeři i slavnostní okamžiky.