Kuřecí stehna na hlávkovém zelí

Pokud máte rádi jednoduché recepty z jednoho pekáče, máme pro vás skvělý tip. Pečená kuřecí stehna na směsi osmažené zeleniny s klobásou…
Ingredience aneb co potřebujete
3 kuřecí stehna
1/2 hlávky zelí
250 ml světlého 10° piva
2 menší klobásky
1 červená paprika
1 velká cibule
2 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
hladká mouka
sádlo nebo olej
mletý kmín
sůl
mletý pepř
grilovací nebo jiné oblíbené koření
Postup vaření podle receptu
Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme moukou. Zelí nakrájíme na malé kousky, cibuli na klínky, papriku na pruhy, klobásu na kolečka a česnek na tenké plátky.
Na pánvi prudce osmahneme maso z obou stran a poté ho vyjmeme. Do výpeku přidáme olej, pokud je to nutné, a zpěníme cibuli do zlatova. Pak přidáme klobásu, česnek, kmín, papriku a zelí. Smažíme, dokud zelí nezačne zlátnout.
Pivo smícháme s kečupem a vše přeneseme do pekáče. Na směs pokládáme stehna, která zalijeme pivem. Pekáč zakryjeme a pečeme při 200 °C přibližně 40-45 minut.
Jakmile maso změkne, pekáč odkryjeme a pečeme, dokud nebude křupavé.
Jako přílohu si můžeme vybrat domácí chléb, ale také mohou být vařené brambory nebo jen pečené zelí.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí je chutné a výživné jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s jemnou zeleninou. Při přípravě se stehna marinují a poté se dusí na hlávkovém zelí, což dodá pokrmu lehkou kyselost a aroma. Tento pokrm je ideální pro rodinnou večeři, protože je jednoduchý na přípravu a zároveň nabízí bohatou chuť. Zdravá zelenina v kombinaci s proteinem z masa z něj činí skvělou volbu pro vyvážený jídelníček.