Kuřecí nugetky z mletého masa

Kuřecí nugetky patří mezi oblíbená jídla rychlého občerstvení. Ale nemusíte chodit do fast foodu, protože si je můžete snadno a rychle udělat i doma. Stačí ochutit mleté kuřecí maso kořením a…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého kuřecího masa
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sušené cibule
2 lžičky sušeného česneku
sůl
mletý pepř
Na obalení
40 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
1 lžička uzené papriky
1 lžička česneku
2 vejce
Postup vaření podle receptu
V míse spojíme maso, hořčici, cibuli, česnek a sůl. Z této směsi vytvoříme nugetky, které umístíme na pečicí papír a na několik minut je dáme zchladit do mrazáku.
V další misce smícháme mouku, papriku, česnek, sůl a kypřicí prášek.
Zmražené nugetky vytáhneme z mrazáku, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v ochucené mouce. Poté je smažíme dozlatova na pánvi nebo ve fritéze při teplotě 220 °C asi 14-18 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí nugetky z mletého masa
Kuřecí nugetky z mletého masa jsou oblíbenou pochoutkou, která potěší jak děti, tak dospělé. Tyto křupavé kousky se připravují z jemně mletého kuřecího masa, které je ochucené bylinkami a kořením. Po obalení v strouhance se smaží do zlatova, což jim dodává lahodnou křupavou texturu. Ideální jako rychlý snack nebo hlavní jídlo, servírované s oblíbenými omáčkami, jako je kečup nebo majonéza. Kuřecí nugetky jsou rychlé na přípravu a zaručují skvělou chuť pro každou příležitost.