Kruta s kastanovou nadivkou a kapustove brambory

Kruta s kastanovou nadivkou a kapustove brambory
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 6

Kastaně uvařte v mléce, dokud nezměknou, poté je teplé oloupejte a pomelte. Máslo se solí a květem vyšlehejte, postupně přidávejte žloutky, maso a mleté.

Ingredience aneb co potřebujete

3,6 kg krůty

Nádivka
100 g másla
100 g jater kuřecích nebo vepřových
250 g kaštanů
4 vejce
500 g mletého masa
na dochucení sůl
muškátový květ
mandle
strouhanka

Na brambory
600 g brambor jinak dle strávníků
1 jarní cibulka
2 mrkve
200 ml smetany
250 g kapusty
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Kastaně uvařte v mléce, dokud nezměknou, poté je teplé oloupejte a rozemelte. Máslo se solí a smíchá s květem, postupně přidávejte žloutky, maso, mletá játra, kastaně, sníh z bílků, trochu strouhanky a mandle. Touto směsí naplňte krocana, i pod kůži, osolte a posypte kořením na drůbež, poklaďte máslem a dejte péct.

Brambory s mrkví uvaříme, stejně tak i kapustu. Poté dáme vařit smetanu s nakrájenou cibulkou. Uvařené brambory s mrkví rozmačkáme, přidáme kapustu, zalijeme smetanou a dobře promícháme. Na závěr ochutnáme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kruta s kastanovou nadivkou a kapustove brambory

Kruta s kastanovou nadivkou je lahodné jídlo, které spojuje tradiční české chutě. Měkké a šťavnaté maso krůty je plněno výtečnou nadivkou z pečených kaštanů, bylinek a dalšími ingrediencemi, které dodávají pokrmu jedinečnou chuť. K tomu se podávají kapustové brambory, které jsou skvělým doplňkem, obohacují jídlo o vitamíny a skvělou texturu. Toto jídlo je ideální pro sváteční příležitosti a rodinné oslavy, přičemž potěší každého, kdo miluje domácí kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: Zelenina, mleté maso, drůbeží maso, vaření, oběd, sváteční / nedělní, bramborová jídla, pečení, pokrmy z vnitřností, náročné, náročný, evropská, krůtí maso, kapusta

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kruta s kastanovou nadivkou a kapustove brambory.

Přidat komentář