Krůtí guláš

Krůtí guláš
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

Jídla připravená v jednom hrnci představují nejjednodušší metodu, jak uvařit lahodný oběd nebo večeři pro celou rodinu. Zkuste si připravit skvělý krůtí guláš…

Ingredience aneb co potřebujete

1 krůtí stehno (vykostěné)
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
3-5 lžic hladké mouky
olej
600-800 ml vývaru
Koření - dle chuti
mletá červená paprika pálivá
mletá červená paprika sladká
majoránka
sůl
pepř mletý
drcený kmín
1 špetka nového mletého koření

Postup vaření podle receptu

Odkostěné krůtí stehno rozkrájíme na kostičky.

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín, majoránku, špetku nového koření a sladkou papriku, případně také pálivou pro ty, kdo ji mají rádi.

Maso nejprve osmahneme, poté trochu podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme, dokud nebude měkké.

Z hladké mouky a vody uděláme zátřepku a jakmile je maso skoro měkké, zahušťujeme a vaříme ještě asi 20 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí guláš

Krůtí guláš je lahodné a výživné pokrm, který se těší oblibě na českých stolech. Tento guláš se připravuje z kvalitního krůtího masa, které je jemné a zdravější alternativou k tradičnímu hovězímu. Maso se pomalu vaří ve voňavé omáčce z cibule, česneku, papriky a koření, což mu dodává bohatou chuť. Podává se nejčastěji s knedlíky nebo těstovinami. Krůtí guláš je ideální volbou pro rodinné obědy nebo večeře, které potěší všechny chutě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: drůbeží maso, omáčky, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, snadný, pro začátečníky, dušení, krůtí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krůtí guláš.

Přidat komentář