Kuře na paprice se smetanou

"Maminko, uvaříš omáčku z papriky? Tuto žádost slyšela snad každá maminka. Mluvíme o lahodném kuřecím na paprice. Maso se…"
Ingredience aneb co potřebujete
1 balení kuřecích stehen (hřbetů, křídel)
2 cibule
2 lžíce másla
1/2 sáčku mleté sladké papriky
1 špetka soli
500 ml drůbežího vývaru (nebo 1 kuřecí bujón v kostce)
200 g smetany na vaření
2-3 lžíce polohrubé mouky
Postup vaření podle receptu
Připravíme základ z cibule a papriky. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a posypeme paprikou. Ještě na chvíli to osmahneme.
Přidáme kousky kuřete a zalijeme je buď drůbežím vývarem, nebo vodou. Pokud použijeme vodu, přidáme bujónovou kostku. Osolíme jen tehdy, pokud je to nezbytné. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a necháme chvíli vychladnout.
Připravíme záklechtku tím, že smícháme mouku se smetanou, a následně omáčku zahušťujeme. Vaříme ji na mírném ohni asi 20 minut, občas mícháme. Pokud je to potřeba, hustotu omáčky můžeme upravit přidáním vývaru nebo vody.
Mezitím oddělíme maso od kostí a přimícháme ho do hotové omáčky. Můžeme ji ochutit solí a tekutým kořením.
Obvykle podáváme s těstovinami ve tvaru kolínek, ale jako přílohu lze nabídnout i knedlík.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na paprice se smetanou
Kuře na paprice se smetanou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka domácí kuchyně. Toto jídlo se připravuje z kuřecího masa, které se dusí na cibuli s paprikou, a následně se zjemňuje smetanou. Díky kombinaci koření a sladké papriky dostává pokrm nezaměnitelnou chuť. Podává se obvykle s těstovinami, rýží nebo knedlíky, což z něj dělá sytou a chutnou volbu na oběd či večeři. Kuře na paprice je jedním z oblíbených receptů, který přináší do domácnosti pohodu a lahodné aroma.