Kuře na paprice se smetanou

Kuře na paprice se smetanou
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 4

"Maminko, uvaříš omáčku z papriky? Tuto žádost slyšela snad každá maminka. Mluvíme o lahodném kuřecím na paprice. Maso se…"

Ingredience aneb co potřebujete

1 balení kuřecích stehen (hřbetů, křídel)
2 cibule
2 lžíce másla
1/2 sáčku mleté sladké papriky
1 špetka soli
500 ml drůbežího vývaru (nebo 1 kuřecí bujón v kostce)
200 g smetany na vaření
2-3 lžíce polohrubé mouky

Postup vaření podle receptu

Připravíme základ z cibule a papriky. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a posypeme paprikou. Ještě na chvíli to osmahneme.

Přidáme kousky kuřete a zalijeme je buď drůbežím vývarem, nebo vodou. Pokud použijeme vodu, přidáme bujónovou kostku. Osolíme jen tehdy, pokud je to nezbytné. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a necháme chvíli vychladnout.

Připravíme záklechtku tím, že smícháme mouku se smetanou, a následně omáčku zahušťujeme. Vaříme ji na mírném ohni asi 20 minut, občas mícháme. Pokud je to potřeba, hustotu omáčky můžeme upravit přidáním vývaru nebo vody.

Mezitím oddělíme maso od kostí a přimícháme ho do hotové omáčky. Můžeme ji ochutit solí a tekutým kořením.

Obvykle podáváme s těstovinami ve tvaru kolínek, ale jako přílohu lze nabídnout i knedlík.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuře na paprice se smetanou

Kuře na paprice se smetanou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka domácí kuchyně. Toto jídlo se připravuje z kuřecího masa, které se dusí na cibuli s paprikou, a následně se zjemňuje smetanou. Díky kombinaci koření a sladké papriky dostává pokrm nezaměnitelnou chuť. Podává se obvykle s těstovinami, rýží nebo knedlíky, což z něj dělá sytou a chutnou volbu na oběd či večeři. Kuře na paprice je jedním z oblíbených receptů, který přináší do domácnosti pohodu a lahodné aroma.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (70 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: kuřecí maso, drůbeží maso, omáčky, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, do 100 korun, snadný, pro začátečníky, dušení, smetanová

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuře na paprice se smetanou.

Přidat komentář