Kuřecí nudličky na divoko
Prsa pokrájíme na tenké kousky a marinujeme je ve dvou lžících oleje, koření a jemně nasekaném rozmarýnu. Doporučuje se nechat je marinovat nejlépe až do druhého dne. Na oleji…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g kuřecích prsou
1 KL koření Divočina
snítka rozmarýnu
2 cibule
100 g pórku
100 g čerstvých žampionů
3 PL oleje
200 ml smetany
150 ml bílého vína
sůl
Postup vaření podle receptu
Prsa nakrájíme na tenké proužky a smícháme s dvěma lžícemi oleje, kořením a jemně nasekaným rozmarýnem. Doporučuje se nechat marinovat ideálně až do druhého dne.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, k ní přidáme maso a osmahneme ho. Následně vložíme nakrájený pórek a žampióny, vše společně orestujeme. Poté směs podlijeme vínem a smetanou, dochutíme solí a pepřem a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí nudličky na divoko
Kuřecí nudličky na divoko jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Toto jídlo kombinuje šťavnaté kuřecí maso nakrájené na tenké nudličky s bohatou omáčkou z bylinek, speciálního koření a zeleniny. Výsledkem je harmonická chuť, která se skvěle hodí k těstovinám nebo rýži. Příprava je rychlá a jednoduchá, což z tohoto pokrmu činí ideální volbu pro rodinnou večeři. Kuřecí nudličky na divoko představují skvélé spojení tradiční české kuchyně s moderními prvky a osvěží každodenní jídelníček.

Tomáš Rohlena