Pečená marinovaná krůtí stehna

Stehna ochutíme solí a pepřem. V misce smícháme olej s hořčicí, chilli a sójovou omáčkou. Touto směsí potřeme stehna a necháme je marinovat po dobu jedné hodiny. Cibuli nakrájíme na...
Ingredience aneb co potřebujete
2 krůtí spodní stehna
2 cibule
2 plátky másla
1 snítka rozmarýnu
2 kolečka dobře omytého citronu
Na marinádu
2 lžíce oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce dobré sójové omáčky
1 lžička mleté papriky
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Osolíme a opepříme stehna. Poté smícháme olej s hořčicí, chilli a sójovou omáčkou. Stehna potřeme touto směsí a necháme je hodinu odpočívat.
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a vložíme do pekáče spolu s rozmarýnem a citronem. Na cibuli položíme stehna a na každé z nich pokládáme kousek másla.
Přidáme vodu a zakryjeme. Pečeme na 180 °C přibližně 1,5 až 2 hodiny, dokud to nezměkne. Během pečení občas poléváme šťávou. Pokud je to nutné, přidáme vodu.
Před dokončením pečení odstraníme pokličku z pekáče, zvýšíme teplotu v troubě a dopečeme, dokud nezíská požadovanou barvu.
Servírujeme s bramborami nebo rýží.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečená marinovaná krůtí stehna
Pečená marinovaná krůtí stehna jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Marinování, obvykle s bylinkami, česnekem a citrusy, dodává tomuto pokrmu výjimečnou chuť a šťavnatost. Při pečení se kůže zlatavě zbarví a zelenina podávající se jako příloha přidává svěžest. Tento pokrm je ideální pro slavnostní večeře či rodinné oslavy, kde okouzlí svým vzhledem i chutí. V kombinaci s bramborovou kaší nebo salátem se stává dokonalým gastronomickým zážitkem.