Pečená marinovaná krůtí stehna

Pečená marinovaná krůtí stehna
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Porce: 2

Stehna ochutíme solí a pepřem. V misce smícháme olej s hořčicí, chilli a sójovou omáčkou. Touto směsí potřeme stehna a necháme je marinovat po dobu jedné hodiny. Cibuli nakrájíme na...

Ingredience aneb co potřebujete

2 krůtí spodní stehna
2 cibule
2 plátky másla
1 snítka rozmarýnu
2 kolečka dobře omytého citronu
Na marinádu
2 lžíce oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce dobré sójové omáčky
1 lžička mleté papriky
sůl
mletý pepř

Postup vaření podle receptu

Osolíme a opepříme stehna. Poté smícháme olej s hořčicí, chilli a sójovou omáčkou. Stehna potřeme touto směsí a necháme je hodinu odpočívat.

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a vložíme do pekáče spolu s rozmarýnem a citronem. Na cibuli položíme stehna a na každé z nich pokládáme kousek másla.

Přidáme vodu a zakryjeme. Pečeme na 180 °C přibližně 1,5 až 2 hodiny, dokud to nezměkne. Během pečení občas poléváme šťávou. Pokud je to nutné, přidáme vodu.

Před dokončením pečení odstraníme pokličku z pekáče, zvýšíme teplotu v troubě a dopečeme, dokud nezíská požadovanou barvu.

Servírujeme s bramborami nebo rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečená marinovaná krůtí stehna

Pečená marinovaná krůtí stehna jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka masa. Marinování, obvykle s bylinkami, česnekem a citrusy, dodává tomuto pokrmu výjimečnou chuť a šťavnatost. Při pečení se kůže zlatavě zbarví a zelenina podávající se jako příloha přidává svěžest. Tento pokrm je ideální pro slavnostní večeře či rodinné oslavy, kde okouzlí svým vzhledem i chutí. V kombinaci s bramborovou kaší nebo salátem se stává dokonalým gastronomickým zážitkem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: drůbeží maso, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, bylinky, marinování, krůtí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečená marinovaná krůtí stehna.

Přidat komentář