Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem

Maso důkladně omyjeme, osušení, osolíme a posypeme mletou paprikou. Přidáme plátky másla a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Po důkladném zapečení…
Ingredience aneb co potřebujete
1 krůtí stehno
70 g másla
100 ml bílého vína
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
250 g kuskusu
1 střední cuketa
1 červená paprika
1 bílá paprika
4 velká rajčata
4 jarní cibulky
petrželka
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Stehno důkladně umyjeme, osušení, osolíme a posypeme mletou paprikou. Na vrch pak dáme kousky másla a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.
Po upečení přilijeme víno, zakryjeme a pečeme, dokud není měkké. Pokud je potřeba, podléváme vodou nebo vývarem. Na konci pečení odkryjeme pekáč a dopékáme dozlatova.
Na pánvi zahřejeme olej, potom přidáme na jemno nakrájenou cuketu, papriky a bílé části cibulek. Osolíme a dusíme, dokud nezměknou, ale zelenina by měla zůstat křupavá.
Rajčata důkladně umyjeme, odřízneme jejich vršek a vnitřek vyjmeme.
Kuskus uvaříme podle pokynů, spojíme ho s podušenou zeleninou, přidáme zelené části cibulek, petržel a lístky bazalky.
Naplníme rajčatové misky připravenou směsí a dáme je do předehřáté trouby, kde je krátce jen zapečeme nebo ohřejeme. Šťávu, která během pečení vznikne, podáváme zvlášť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem
Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem je lahodný pokrm, který spojuje bohatou chuť krůtího masa s čerstvostí plněných rajčat. Tato kombinace nabízí vyváženou porci bílkovin a vlákniny díky zeleninovému kuskusu, který dodává pokrmu nejen nutriční hodnotu, ale i zajímavou texturu. Pečená rajčata, naplněná aromatickými ingrediencemi, se skvěle doplňují s jemným masem. Tento pokrm je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak i pro každodenní rodinné večeře.