Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem

Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso důkladně omyjeme, osušení, osolíme a posypeme mletou paprikou. Přidáme plátky másla a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Po důkladném zapečení…

Ingredience aneb co potřebujete

1 krůtí stehno
70 g másla
100 ml bílého vína
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
250 g kuskusu
1 střední cuketa
1 červená paprika
1 bílá paprika
4 velká rajčata
4 jarní cibulky
petrželka
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej

Postup vaření podle receptu

Stehno důkladně umyjeme, osušení, osolíme a posypeme mletou paprikou. Na vrch pak dáme kousky másla a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.

Po upečení přilijeme víno, zakryjeme a pečeme, dokud není měkké. Pokud je potřeba, podléváme vodou nebo vývarem. Na konci pečení odkryjeme pekáč a dopékáme dozlatova.

Na pánvi zahřejeme olej, potom přidáme na jemno nakrájenou cuketu, papriky a bílé části cibulek. Osolíme a dusíme, dokud nezměknou, ale zelenina by měla zůstat křupavá.

Rajčata důkladně umyjeme, odřízneme jejich vršek a vnitřek vyjmeme.

Kuskus uvaříme podle pokynů, spojíme ho s podušenou zeleninou, přidáme zelené části cibulek, petržel a lístky bazalky.

Naplníme rajčatové misky připravenou směsí a dáme je do předehřáté trouby, kde je krátce jen zapečeme nebo ohřejeme. Šťávu, která během pečení vznikne, podáváme zvlášť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem

Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem je lahodný pokrm, který spojuje bohatou chuť krůtího masa s čerstvostí plněných rajčat. Tato kombinace nabízí vyváženou porci bílkovin a vlákniny díky zeleninovému kuskusu, který dodává pokrmu nejen nutriční hodnotu, ale i zajímavou texturu. Pečená rajčata, naplněná aromatickými ingrediencemi, se skvěle doplňují s jemným masem. Tento pokrm je ideální jak pro slavnostní příležitosti, tak i pro každodenní rodinné večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Drůbeží maso
Štítky: rajčata, drůbeží maso, oběd, běžný den, pečení, cuketa, letní recepty, bylinky, středně náročný, zeleninová jídla, krůtí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem.

Přidat komentář