Brokolicová pomazánka

Jíst brokolici přináší mnoho zdravotních výhod, je bohatá na hořčík a vlákninu. Můžete ji použít k přípravě skvělé pomazánky, kterou jistě oceníte…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g brokolice
2 trojúhelníčky taveného sýra
1 stroužek česneku
3 lžíce zakysané smetany
20 g másla
mletý pepř (dle chuti)
sůl (dle chuti)
Postup vaření podle receptu
Brokolici opláchneme, nakrájíme na menší části a vaříme ji v horké vodě, dokud nezměkne, asi 5 minut.
Česnek zbavíme slupek a rozmačkáme ho (nebo nakrájíme na drobnější kousky). Uvařenou brokolici necháme okapat a rozmačkáme vidličkou.
Do brokolice vmícháme máslo, tavený sýr, česnek a zakysanou smetanu. Vše pečlivě rozmixujeme.
Podle chuti přidáme sůl a pepř.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolicová pomazánka
Brokolicová pomazánka je lahodný a zdravý pokrm, který si oblíbí milovníci zeleniny. Hlavní ingrediencí je brokolice, bohatá na vitamíny a minerály, která se vaří a poté mixuje s dalšími ingrediencemi, jako je tvaroh, jogurt nebo olivový olej. Pomazánka má jemnou a krémovou konzistenci, skvěle chutná na čerstvém pečivu nebo jako dip k zelenině. Je ideální jako lehká svačina nebo součást zdravého pohoštění. Navíc je rychlá na přípravu a můžete si ji přizpůsobit podle vlastní chuti přidáním bylinek či koření.