Pomazánka ze salátové okurky

Tvaroh smícháme s máslem, poté přidáme kečup a nastrouhaná vejce s okurkou. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a lehce zakyslíme citronem podle chuti a nakonec...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g měkkého tvarohu
200 g salátové okurky
50 g másla
30 g kečupu
2-3 vejce natvrdo
citronová šťáva
petrželková nať
sůl
Postup vaření podle receptu
Tvaroh smícháme s máslem, poté přidáme kečup, nastrouhaná vejce a okurku. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a troškou citronu podle chuti, a nakonec přidáme nasekanou petrželku. Servírujeme s bílým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka ze salátové okurky
Pomazánka ze salátové okurky je osvěžující a zdravý pokrm, ideální jako lehká svačina nebo předkrm. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé salátové okurky, které jsou nastrouhané nebo nakrájené na malé kousky. Pomazánka se často obohacuje o jemný tvaroh, jogurt, bylinky a koření, což jí dodává lahodnou chuť. Je perfektní na chlebu nebo jako dip k zelenině. Tento recept je rychlý na přípravu a výborně osvěží v horkých letních dnech.