Pomazánka ze salátové okurky

Pomazánka ze salátové okurky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tvaroh smícháme s máslem, poté přidáme kečup a nastrouhaná vejce s okurkou. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a lehce zakyslíme citronem podle chuti a nakonec...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g měkkého tvarohu
200 g salátové okurky
50 g másla
30 g kečupu
2-3 vejce natvrdo
citronová šťáva
petrželková nať
sůl

Postup vaření podle receptu

Tvaroh smícháme s máslem, poté přidáme kečup, nastrouhaná vejce a okurku. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a troškou citronu podle chuti, a nakonec přidáme nasekanou petrželku. Servírujeme s bílým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pomazánka ze salátové okurky

Pomazánka ze salátové okurky je osvěžující a zdravý pokrm, ideální jako lehká svačina nebo předkrm. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé salátové okurky, které jsou nastrouhané nebo nakrájené na malé kousky. Pomazánka se často obohacuje o jemný tvaroh, jogurt, bylinky a koření, což jí dodává lahodnou chuť. Je perfektní na chlebu nebo jako dip k zelenině. Tento recept je rychlý na přípravu a výborně osvěží v horkých letních dnech.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, letní recepty, bezmasá jídla, okurky, pomazánky, studená kuchyně, do 10 minut, tvarohové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pomazánka ze salátové okurky.

Přidat komentář