Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Od malička máte rádi tuto zdravou dobrotu? Připravte si s námi drožďovou pomazánku podle receptu našich babiček. Bude hotová za...

Ingredience aneb co potřebujete

kousek másla
3 balíčky droždí
3 vejce
1 cibule
kousek šunkového salámu nebo šunky
trochu mléka
lžička hořčice
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Na másle osmahneme cibuli, dokud nezměkne, poté přidáme droždí a za neustálého míchání ho necháme rozpustit.

Jakmile se droždí rozpustí, přidáme na jemno nakrájený salám.

V misce smícháme mléko, vejce, hořčici, sůl a pepř, poté nalijeme směs na droždí a mícháme, dokud se nezahustí.

Co jste ještě nevěděli o receptu Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka je oblíbený český pokrm, který si získal srdce mnoha milovníků jednoduchého, ale chutného jídla. Je vyrobena z pivovarských kvasnic, které jsou bohaté na vitamíny a minerály. Drožďová pomazánka se často ochucuje česnekem, cibulí a kořením, což jí dodává výjimečnou chuť. Podává se většinou na čerstvém chlebu nebo pečivu a je výbornou volbou na snídani či svačinu. Tento pokrm je nejen chutný, ale také výživný a zdravý.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: rychlé, běžný den, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, smažení, do 20 minut, pomazánky, snídaně, drožďové

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Drožďová pomazánka.

Přidat komentář