Hummus z červené čočky

Čočku propláchneme, přidáme tři šálky vody a uvaříme, dokud nezměkne. Poté ji necháme vychladnout. Smícháme čočku, prolisované stroužky česneku, sezamovou pastu a olivový olej.
Ingredience aneb co potřebujete
1,5 hrnku cervene cocky
0,5 hrnku sezamove pasty tahini
2 strouzky cesneku
1 lzice olivoveho oleje
stava z 1 - 2 citronu (dle chuti)
rimsky kmin
sul a pepr
(hrnek = 200 ml)
Postup vaření podle receptu
Čočku omyjeme, přidáme tři hrnky vody a vaříme, dokud nezměkne. Poté ji necháme vychladnout.
Do food procesoru dáme čočku, rozmačkaný česnek, tahini a olivový olej a vše rozmixujeme. Ochutíme citronovou šťávou, římským kmínem, solí a pepřem. Servírujeme s pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hummus z červené čočky
Hummus z červené čočky je skvělou alternativou k tradičnímu hummusu. Tento chutný pomazánek se préparuje z vařené červené čočky, tahini, česneku a citrónové šťávy. Díky červené čočce má jemnou texturu a příjemnou, mírně sladkou chuť. Je bohatý na bílkoviny a vlákninu, což z něj činí výživnou svačinu nebo předkrm. Můžete ho podávat s čerstvou zeleninou, pita chlebem nebo jako součást dalších jídel. Hummus z červené čočky je nejen zdravý, ale také rychlý a jednoduchý na přípravu.