Hummus z červené čočky

Hummus z červené čočky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Čočku propláchneme, přidáme tři šálky vody a uvaříme, dokud nezměkne. Poté ji necháme vychladnout. Smícháme čočku, prolisované stroužky česneku, sezamovou pastu a olivový olej.

Ingredience aneb co potřebujete

1,5 hrnku cervene cocky
0,5 hrnku sezamove pasty tahini
2 strouzky cesneku
1 lzice olivoveho oleje
stava z 1 - 2 citronu (dle chuti)
rimsky kmin
sul a pepr
(hrnek = 200 ml)

Postup vaření podle receptu

Čočku omyjeme, přidáme tři hrnky vody a vaříme, dokud nezměkne. Poté ji necháme vychladnout.

Do food procesoru dáme čočku, rozmačkaný česnek, tahini a olivový olej a vše rozmixujeme. Ochutíme citronovou šťávou, římským kmínem, solí a pepřem. Servírujeme s pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hummus z červené čočky

Hummus z červené čočky je skvělou alternativou k tradičnímu hummusu. Tento chutný pomazánek se préparuje z vařené červené čočky, tahini, česneku a citrónové šťávy. Díky červené čočce má jemnou texturu a příjemnou, mírně sladkou chuť. Je bohatý na bílkoviny a vlákninu, což z něj činí výživnou svačinu nebo předkrm. Můžete ho podávat s čerstvou zeleninou, pita chlebem nebo jako součást dalších jídel. Hummus z červené čočky je nejen zdravý, ale také rychlý a jednoduchý na přípravu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pomazánka
Štítky: luštěniny, vaření, běžný den, snadný, pro začátečníky, zdravé, vegetarianské, pomazánky, čočka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hummus z červené čočky.

Přidat komentář