Sardinková pomazánka

Sardinky smícháme s mlékem, tvarohem a citronovou šťávou, všechno rozmačkáme vidličkou. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, máslo, sýr, hořčici a pažitku.
Ingredience aneb co potřebujete
1 sardinky ve vlastní šťávě
1 tvaroh (250g)
1 měkký sýr
1 lžíce mléka
1 lžíce másla
1 lžička hořčice
2 lžíce majolky (nemusí být)
1 cibulka
1 vejce natvrdo
malinko citronové šťávy
1 stroužek prolisovaného česneku
kousek sardelové pasty
sůl
pažitka
Postup vaření podle receptu
Sardinky smícháme s mlékem, tvarohem a citronovou šťávou a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, máslo, sýr, hořčici, pažitku, nastrouhané vychladlé vejce a sardelovou pastu. Kdo si přeje, může přidat majonézu a podle chuti osolit.
Všechny ingredience pořádně promícháme nebo rozmixujeme a naneseme na jakékoliv pečivo.
Rajčata a čerstvá paprika mohou sloužit jako ozdoba.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka je lahodný a výživný pokrm, který si získává oblibu v českých domácnostech. Hlavními ingrediencemi jsou konzervované sardinky, které se mísí s máslem nebo tvarohem, a dochucují se cibulí, citrónem a kořením. Pomazánka se skvěle hodí na čerstvý chléb nebo jako součást různých předkrmů. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což ji činí ideální volbou pro rychlou svačinu nebo pohoštění hostů. Sardinková pomazánka je také zdrojem omega-3 mastných kyselin a dalších důležitých živin.