Hrnková bublanina

Rychlá a chutná bublanina, kterou zvládne upéct každý.
Ingredience aneb co potřebujete
2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 ks vejce
1/2 hrnku olej
1 ks vanilkový cukr
1 ks prášek do pečiva
Postup vaření podle receptu
Do misky dáme mouku, vajíčka, mléko, cukr,vanilkový cukr, olej a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme.
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto a poklademe připraveným ovocem - třešně nebo jahody. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Upečenou hrnkovou bublaninu pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnková bublanina
Hrnková bublanina je oblíbený český dezert, který patří mezi nejoblíbenější recepty na rychlé pečení. Tento jednoduchý koláč se skládá z těsta, které se připravuje v hrnkách, což usnadňuje přípravu a měření ingrediencí. Základní těsto lze obohatit o různé druhy ovoce, jako jsou třešně, jahody nebo švestky, které dodávají bublanině svěží chuť. Po upečení má bublanina krásně nadýchanou strukturu a sladkou krustu. Je ideální jako sladký dezert k odpolednímu čaji nebo jako rychlá pochoutka pro návštěvy.