Hrnková bublanina

Hrnková bublanina
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rychlá a chutná bublanina, kterou zvládne upéct každý.

Ingredience aneb co potřebujete

2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
2 ks vejce
1/2 hrnku olej
1 ks vanilkový cukr
1 ks prášek do pečiva

Postup vaření podle receptu

Do misky dáme mouku, vajíčka, mléko, cukr,vanilkový cukr, olej a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme.

Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto a poklademe připraveným ovocem - třešně nebo jahody. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu pocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnková bublanina

Hrnková bublanina je oblíbený český dezert, který patří mezi nejoblíbenější recepty na rychlé pečení. Tento jednoduchý koláč se skládá z těsta, které se připravuje v hrnkách, což usnadňuje přípravu a měření ingrediencí. Základní těsto lze obohatit o různé druhy ovoce, jako jsou třešně, jahody nebo švestky, které dodávají bublanině svěží chuť. Po upečení má bublanina krásně nadýchanou strukturu a sladkou krustu. Je ideální jako sladký dezert k odpolednímu čaji nebo jako rychlá pochoutka pro návštěvy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hrnková bublanina.

Přidat komentář