Sušenky z ovesných vloček

Rychlé a snadné sušenky z ovesných vloček se po upečení stávají křehkými a určitě si je zamilujete. I nováček si s nimi poradí. Ovesné vločky…
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 malá lžička skořice
250 g rozpuštěného másla (Hera apod.)
0,5 hrnku cukru krystal (případně medu)
1 vajíčko
1 vanilkový cukr
1,5 hrnku ovesných vloček (nebo müsli směsi)
0,5 hrnku nahrubo nasekaných ořechů
80 g nalámané čokolády
Postup vaření podle receptu
Rozpuštěné máslo smícháme s vajíčkem a postupně přidáváme všechny suché ingredience. Výsledkem je velmi husté těsto.
Z těsta vytvoříme kuličky o průměru přibližně 2,5 cm, které umístíme na plech s pečicím papírem a mírně je zploštíme.
Pečeme při teplotě 180 °C, dokud nezíská růžovou barvu.
Po upečení jsou placičky velmi křehké, proto je sundáme z pečicího papíru a necháme je na něm vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sušenky z ovesných vloček
Sušenky z ovesných vloček jsou zdravou a chutnou alternativou tradičních sladkostí. Obsahují vysoký podíl vlákniny a jsou bohaté na živiny, což je činí ideálním snackem pro každého. Příprava je jednoduchá: stačí smíchat ovesné vločky, med, nebo jiná sladidla a přidat oblíbené ingredience jako ořechy nebo sušené ovoce. Tyto sušenky jsou skvélé na snídani nebo jako svačina, a zaručeně potěší jak děti, tak dospělé. Navíc si je můžete přizpůsobit podle svých chutí a potřeb.