Rychlá domácí želatina

Rychlá domácí želatina
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Blíží se narozeninová oslava.

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks vanilkového pudinkového prášku
250 ml vody
250 ml oblíbené ovocné šťávy

Postup vaření podle receptu

Máme upečený (nebo koupený) piškotový dort a nevíme čím ho dozdobit. Co ho třeba poklást čerstvým ovocem a přelít domácí želatinou?

Vezmeme si oblíbenou šťávu a zalijeme vodou.

Připravíme si hrnec na mléko a vlijeme do něj šťávu s vodou. Pak přisypeme pudinkový prášek, zamícháme a vaříme.

Vzniklou želatinou zalijeme rozprostřené ovoce na piškotovém dortu a čekáme do ztuhnutí. Můžeme ji v podstatě použít na jakýkoliv vámi zvolený moučník.

Budete příjemně překvapeni.

Lákavá dobrota všechny potěší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá domácí želatina

Rychlá domácí želatina je skvělou volbou, pokud máte málo času a chcete připravit chutný dezert. Potřebujete jen několik základních ingrediencí: vodu, cukr a agar nebo želatinu. Můžete přidat oblíbené ovoce, jako jsou jahody nebo broskve, pro obohacení chuti. Nejprve ohřejte vodu, přidejte cukr a dobře promíchejte. Poté vsypte agar nebo želatinu a zamíchejte, dokud se zcela nerozpustí. Nalijte směs do forem a nechte vychladnout. Během krátkého času získáte osvěžující a sladký pamlsek vhodný pro každou příležitost!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, polevy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlá domácí želatina.

Přidat komentář